Rugbrød solgt i hele landet trækkes tilbage: Uegnet til menneskeføde

08/09/2023 15:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Rugbrødet kan indeholde skimmel.

Mest læste i dag

Hvis du for nylig har placeret et Kohbergs rugbrød i din indkøbskurv, bør du tage et øjeblik til at undersøge det for skimmelsvamp.

Kohberg har fundet en teknisk fejl på en af deres 13 pakkelinjer i Bolderslev, og som følge heraf iværksætter de nu en tilbagekaldelse af visse rugbrødsvarianter. Dette blev meddelt i en officiel pressemeddelelse fra bageriet.

Tilbagekaldelsen er begrænset til bestemte rugbrød, som, på grund af den nævnte tekniske fejl i én af Kohbergs pakkelinjer, kan udvikle kridtskimmel før udløbsdatoen.

Det drejer sig udelukkende om rugbrød med særlige koder på lukkeclipsen på emballagen, som indikerer, at de er blevet pakket på den berørte produktionslinje i den angivne tidsperiode.

Der er ingen sundhedsrisiko forbundet med at spise det berørte rugbrød, men det anbefales ikke til menneskeindtagelse.

På Kohbergs rugbrød er clipskoden trykt på emballagens lukkeclips og indeholder oplysninger om udløbsdatoen samt en kombination af bogstaver og tal. På Kohbergs officielle hjemmeside kan du finde en liste over de specifikke rugbrødstyper og deres tilhørende clipskoder, som omfattes af denne tilbagekaldelse.

Hvis du finder dit rugbrød på listen, men det ikke har den angivne clipskode, bekræfter Kohberg, at der ikke er nogen risiko for, at brødet udvikler kridtskimmel.

Clipsekoden er en kombination af produktets udløbsdato og et sæt bogstaver og tal, som findes på posens lukkeclip. Et eksempel kunne være "30.08.B1", hvor "30.08" angiver udløbsdatoen den 30. august, mens "B1" angiver, hvor og hvornår rugbrødet er blevet bage og pakket.

Udover nogle af Kohbergs egne rugbrød omfatter listen også rugbrød fra følgende mærker:

  • COOP og 365 Hverdag, som sælges i COOPs butikker.

  • Gamle Mølle, som sælges i Netto.

  • Gestus, som sælges i Meny, Spar, Letkøb, Min Købmand, Løvbjerg, ABC Lavpris og Superland.

  • Millers, som sælges i Aldi.

  • Møllens Brød, som sælges i Aldi, Meny, Spar, Letkøb, Min Købmand, Løvbjerg, ABC Lavpris og Superland. Møllens Brød leveres også af Wolt og sælges på Nemlig.com.

  • Møllesten, som sælges i Lidl.

  • REMA 1000 og REMA 1000 Rugbrødre, som sælges i REMA 1000.

Hvis du har købt et rugbrød fra listen, og det har den pågældende clipskode, anbefales det at kassere rugbrødet eller returnere det til den butik, hvor det blev købt, som Kohberg understreger.