Rikke bestilte kage til kollegaerne - da æsken blev åbnet blev de alle dybt forbløffet

22/10/2023 09:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Rikke Østergaard Guldager
Det skulle blot have været en lille bid kage til kollegaerne i kunstklubben på jobbet, men de havde aldrig forestillet sig, hvad der gemte sig i æsken.

Mest læste i dag

Denne historie stammer fra 2017, men den forbløffer stadig folk den dag i dag.

Af og til er det passende at lyse op i arbejdsdagen med nogle lækkerier, og på mange arbejdspladser er dette lig med at nyde en velsmagende kage i kaffepausen.

Det var præcis, hvad Rikke Guldager Østergaard planlagde at gøre for sine kolleger en torsdag. Derfor havde hun bestilt en kage fra det lokale Meny-bageri.

"Helt ærligt, jeg skulle egentlig bare bestille en kage til mine kolleger, fordi vi har en kunstklub på arbejdet. Vi ønskede at tiltrække flere medlemmer, så vi besluttede at tilbyde kage som lokkemiddel," forklarede hun til Dagens.dk.

Da hun besøgte Meny i Rønde, som ligger tæt på Ebeltoft i det østlige Jylland, bad hun bageren om at lave en 'kunstnerisk' kage.

"Jeg tænkte, at hun bare skulle lave en helt almindelig kage, ikke noget overdrevent flot, men måske noget, som jeg selv kunne dekorere eller med et sjovt motiv," sagde Rikke til Dagens.dk.

Rikke Guldager Østergaard gjorde det klart, at hun ikke forventede en kageform af Edward Munchs 'Skriget.'

Men det viste sig at være en joke, som bageren ikke kunne modstå. Hun tog udfordringen op, og da Rikke Guldager Østergaard hentede den færdige kreation fra Meny torsdag morgen, blev hun overvældet af begejstring.

Kunstnerisk kage fra bageren i Meny. Foto: Rikke Østergaard Guldager

I kassen lå en smukt og omhyggeligt dekoreret kage, der var udformet som Edward Munchs 'Skriget.' Det tog næsten pusten fra Rikke Guldager Østergaard. Kagen var så imponerende, at selv Mette Blomsterberg ville have været forbavset.

"Da jeg bestilte kagen, havde jeg netop sagt, at jeg ikke forventede, at bageren ville dekorere kagen som 'Skriget,' så jeg blev virkelig overrasket," fortalte hun.

Kollegerne på arbejdet var også dybt imponerede over dette kunstneriske bagværk.

"Det varede længe, før vi turde skære i den. Men da vi endelig gjorde det, smagte den fantastisk," bemærkede Rikke Guldager Østergaard.

På Facebook gik denne fantastiske kage viralt, og den har fået næsten 5.000 likes siden i går.

Se kagen selv her - og sammenlign den med det originale maleri af Edward Munch her.