PostNord udsender vigtig advarsel til danskerne

02/11/2023 18:42

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Danskerne skal træde varsomt.

Mest læste i dag

I begyndelsen af oktober blev danskerne advaret om modtagelse af falske meddelelser, især fra de danske leveringsfirmaer, primært PostNord, og nu ser det ud til, at problemet er opstået igen.

Det er vigtigt for danskerne at være ekstra opmærksomme, når de modtager advarsler fra større leveringsfirmaer.

I øjeblikket har PostNord udsendt en advarsel, som danskerne bør tage alvorligt.

Hvis du modtager et opkald fra telefonnummeret 70 11 12 20, bør du undlade at besvare opkaldet eller ringe tilbage. Dette er et svindelforsøg, som PostNord Danmark har bekræftet i en pressemeddelelse.

Virksomheden har for øjeblikket fået flere henvendelser fra folk, der modtager opkald fra et telefonnummer, der er identisk med PostNords pressetelefonnummer.

Disse opkald er IKKE fra PostNord, men snarere en form for svindel, også kendt som "spoofing," hvor svindlere udgiver sig for at være fra PostNord.

Spoofing er en metode, hvor svindlere ændrer, hvordan deres telefonnummer vises under opkald. Dette giver dem mulighed for at få det til at se ud som om, de ringer fra PostNord, selvom det ikke er tilfældet.

PostNord arbejder hårdt sammen med Telia og de relevante myndigheder for at stoppe disse svindelforsøg.

Det er ikke første gang, PostNord har måttet advare danskerne på grund af svindlere.

Desværre er det sandsynligt, at det heller ikke vil være sidste gang, da der altid vil være nogen, der forsøger at bedrage andre af egen interesse.