Pas på: 9 ting, du aldrig må opbevare under køkkenvasken

22/06/2023 17:58

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Undertegnede må vist erklære sig skyldig i et par stykker af dem...

Mest læste i dag

Der er flere områder rundt om i hjemmet, vi ofte er skyldige i at efterlade et rod, og et sådant rum er under køkkenvasken. Alt kan finde vej hertil, lige fra rengøringsmidler til grøntsager, til reservedele og ting, du bare ikke kan få dig selv til at smide ud.

Men der er faktisk flere ting, du ikke bør have under vasken - ikke kun af praktiske årsager, men også ud fra et sikkerhedsperspektiv.

Det er rigtigt: Dette skab kan ikke fyldes med bare nogen gamle ting. Og det kan heller ikke bruges som et sted at hamstre. Så hvis du ikke har undersøgt dette rum i et stykke tid, bør du måske tage dig tid.

Her er 9 ting, du aldrig bør opbevare under køkkenvasken.

1. Små apparater

Du kan måske hæve et øjenbryn ved denne her, men folk kan få for vane at opbevare apparater under køkkenvasken. Dette skyldes primært dets bekvemmelighed og nemme adgang. Håndstøvsugere kan ende her, og det samme gælder køkkenapparater som blendere og foodprocessorer.

Du bør dog undgå at gemme noget elektronisk her under. Når der er en vask lige over opbevaringsrummet, er der også vandrør, og skulle et af disse springe læk, kan det forårsage uoprettelig skade på al elektronik i nærheden.

Små børn kan også nemt finde vej ind i dette skab, så her bør apparater med skarpe klinger aldrig opbevares.

2. Køkkenrulle

Når vi taler om læk, vil du gerne undgå genstande, som nemt også kan få vandskade. Et sådant husholdningsprodukt ville være køkkenruller.

Dette opbevares ofte under vasken, fordi det ikke ligefrem er attraktivt på displayet, men vi har brug for adgang til det regelmæssigt. Det vil dog blive ødelagt, hvis der er kontakt med vand, så opbevar det et andet sted.

Papirprodukter bør generelt holdes væk fra dette opbevaringsrum - det betyder ingen papirposer og ingen varer med papemballage. Opbevar heller ikke dine brugsanvisninger her af samme årsag.

3. Kemiske rengøringsmidler

Som vi nævnte tidligere, kan små børn nemt få adgang til skabet under køkkenvasken. Selv nysgerrige kæledyr kan finde vej herind. Så det er vigtigt, at der ikke kan findes noget farligt, og det inkluderer kemiske rengøringsmidler.

Vi opbevarer ofte rengøringsmidler under køkkenvasken - de er hurtige at få adgang til til vores ugentlige rengøringsrutine. Men du skal bryde denne vane, hvis du har små børn eller kæledyr, der løber rundt.

Kemiske rengøringsmidler såsom blegemiddel, afløbsrenser og endda grundlæggende vinduespudsemiddel indeholder giftige stoffer, som kan være livstruende, hvis de indtages. Lås disse genstande sikkert væk i stedet på et tørt, køligt sted og opbevar utilgængeligt for små børn og kæledyr.

Selv bagepulver og destilleret hvid eddike kan være farligt, hvis der indtages nok, så hold alle rengøringsmidler væk herfra. 

4. Vaskemiddel til opvaskemaskinen

Når din opvaskemaskine er ved siden af, er det alt for nemt at opbevare dit opvaskemiddel under køkkenvasken. Men det betyder ikke, det er en god idé at gøre det.

Ikke alene vil det være sårbart over for lækager, men det udgør også en fare for små børn, der udforsker dette rum - og da opvasketabs ofte ser farverige ud, kan de være meget attraktive for unge øjne.

Opbevar opvaskemiddel på et sikkert sted uden for børns rækkevidde. Opbevar det sammen med dine andre rengøringsprodukter, hvis der er plads.

Overvej, om du opbevarer andre opvaskemaskinerelaterede genstande under vasken, som også kan udgøre en trussel. Opvaskesalt og afspændingsmiddel skal fjernes og opbevares sikkert et andet sted.

5. Insektgift 

Insekticider findes ofte også under køkkenvasken. En af måderne, du kan slippe af med fluer på, er trods alt gennem insekticider, og fluer besøger jævnligt køkkenet.

nsekticider er dog giftige for børn såvel som kæledyr, så disse bør for enhver pris holdes uden for rækkevidde.

Hold øje med alle skadedyrsrelaterede genstande, der opbevares her, som børn også kan komme til skade på, såsom fælder. Husk på, at hvis du har lagt gift eller fælder omkring dit hjem, skal du sørge for, at de er utilgængelige for børn og kæledyr.

6. Brandfarlige ting

Alle former for husholdningsprodukter kan ende under køkkenvasken, men sørg for at undgå at opbevare noget brændbart. Brandfarlige varer, såsom aerosoler, opløsningsmidler og sprit kan udgøre en alvorlig brandfare, hvis de udsættes for visse forhold.

Opbevar brændbare varer godt væk fra dit køkken. Opbevar disse på et køligt, tørt og luftigt sted, såsom garagen. Sørg for, at disse opbevares utilgængeligt for børn.

7. Dyrefoder

Selvom du måske har afsat et dedikeret rum til foder til kæledyr under køkkenvasken, er det ikke en god idé at opbevare det her.

Dit kæledyrsfoder vil potentielt blive udsat for kemikalier, der opbevares ved siden af, hvilket er en sundhedsfare. Derudover er dette rum naturligt fugtigt, og opbevaring af enhver form for mad hernede, uanset om det er mennesker eller kæledyr, kan få det til at mugne.

Opbevaring af åbent kæledyrsfoder herinde vil naturligvis også lokke dit kæledyr ind i rummet, hvilket som det mindste problem forårsager rod. Hvis du skal have dyrefoder herinde, skal du opbevare det i en lukket lufttæt beholder og sørge for, at der ikke er nogen kemiske produkter i samme rum.

8. Glas

Forskellige ting kan nemt samle sig under vasken i håb om, at de kommer i brug en dag, men nogle genstande kan være en fare, hvis de opbevares tilfældigt. Dette er tilfældet for alt skrøbeligt, såsom glaspærer eller vaser.

Hvis disse bliver banket mod en overflade eller vælter, kan de let splintre og sprede glasskår mellem de andre genstande, hvilket kan være farligt for alle, der rækker ind under vasken.

Opbevar sådanne genstande på et sikkert, dedikeret sted, væk fra andre genstande, som sandsynligvis vil knuse dem. Bobleplast kan hjælpe ved opbevaring af skrøbelige genstande, såsom pærer.

9. Ubrugte ting

Endelig skal du sørge for at rydde ud i glemt rod på bagsiden af ​​kabinettet. Enhver opbevaringsplads i dit hjem er værdifuld, og under køkkenvasken er ingen undtagelse.

Så hvis du har gamle og slidte klude her under, eller rengøringsmidler du bare aldrig bruger, så find et formål med dem eller slip med dem.

Med mere plads under din vask kan du holde øje med, hvad du opbevarer, og holde dig på toppen af ​​rod.

Kilde: Tom Guide