Ny aftale: Så meget stiger lønnen

15/05/2023 07:28

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Over 9.000 ansatte i Coops butikker kan nu se frem til en markant lønstigning og bedre værktøjer til lønforhandlinger.

Mest læste i dag

Efter flere dages knoklen på højtryk med forhandlinger af overenskomsten for de ansatte i Coops butikker, er der faldet en aftale på plads.

Overenskomsten giver både faglærte og ufaglærte ansatte en lønstigning på mindstelønnen på 721 kroner fra 1. marts 2023 og igen 1. marts 2024, ligesom der er aftalt bedre rammer og vilkår for de lokale lønforhandlinger.

Det skriver HK Handel i en pressemeddelelse.

- Det har været en svær overenskomst at forhandle, fordi der har været mange hensyn at tage, siger Mette Høgh, der er formand for de butiksansattes fagforening HK Handel, og fortsætter:

- Men jeg synes, at vi har landet en aftale, som medlemmerne kan være tilfredse med, og vi forhandlere kan være meget stolte af.

Derudover bliver tillidsrepræsentanternes arbejdsbetingelser styrket yderligere.

Den nye aftale giver blandt andet tillidsrepræsentanterne retten til at møde nyansatte kolleger, og de ansatte kan nu fremover også vælge deres tillidsrepræsentant i arbejdstiden.

Foruden bedre arbejdsbetingelser og en øgning af mindstelønnen får ansatte på overenskomsten også en generel lønstigning på fire procent.

To procent af lønstigningen bliver frigivet gennem ændring af pensionen.

Fremover skal arbejdsgiverne betale to procent mere ind til medarbejdernes pension. Til gengæld betaler lønmodtagerne to procent mindre. De bliver i stedet udbetalt med lønnen.

Endvidere hæves arbejdsgivernes indbetaling til fritvalgskontoen fra syv til ni procent.

- Lønnen får altså et tiltrængt løft, som vil komme rigtig mange af mine medlemmer til gode. På grund af inflationskrisen har de haft behov for noget økonomisk polstring til at stå imod med. Det får de med den her overenskomst, siger Mette Høgh.

For at blive vedtaget skal medlemmerne stemme overenskomsten igennem.

Afstemningen starter fra i dag af og løber til og med 4. juni.