Nu er han flyttet: Tine Gøtzsche sætter ord på den følelsesmæssige rejse

31/10/2023 09:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Blu/TV 2
Selvom Tine Gøtzsche vidste dette ville ske på et tidspunkt, har det alligevel sat nogle tanker i gang for tv-værten.

Mest læste i dag

Som en forælder oplever man utallige vigtige øjeblikke i ens børns liv, fra de første skridt til de første ord.

Tine Gøtzsche, en journalist, har netop været vidne til et af disse store øjeblikke i forældreskabet, da hendes søn Jakob for nylig forlod reden. Denne begivenhed udløste en række eftertænksomme refleksioner og følelser i Gøtzsche, som hun nu deler med andre forældre på sin Instagram-profil.

I sit opslag beskriver journalisten, hvordan Jakobs beslutning om at flytte har været en følelsesmæssig rejse med både op- og nedture. Hun indleder med citatet: "Du blinker én gang, og så er det slut. Nyd det, mens du kan."

Derefter deler hun sine tanker om, hvordan hun aldrig har været tilhænger af de forsimplede råd om forældreskab, som kan give indtryk af, at moderskabet udelukkende er en ubekymret glæde. I stedet beskriver hun det som en form for hårdt arbejde.

Afslutningsvis reflekterer hun over, hvordan de seneste dage har været fyldt med sange på radioen, der synes at handle om dem. Sange som "You are the sunshine of my life," "Slipping through my fingers," og "I guess that’s why they call it the blues" har spillet en rolle i hendes følelsesmæssige proces.

Derudover erkender hun, at hun flere gange i løbet af sin søns barndom har drømt om denne milepæl, da den også markerer begyndelsen på et nyt voksenliv for hende og hendes mand. Men da de pludselig stod ved målstregen, virkede det alligevel, som om tiden var fløjet for hurtigt, og at hun ikke var klar.

Selvom hendes følelser var overvældende, understreger hun dog, at nu, hvor flyttebilen er kørt, er alt som det skal være. Hun slutter sit indlæg med et råd til andre forældre, der stadig har deres børn boende hjemme, om at værdsætte tiden, mens den varer.

Se Tines opslag her: