Netto var blevet advaret: Solgte alligevel farlig vare

10/09/2023 11:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Butikken fortsatte salget af økologisk babygrød, på trods af at produktet flere dage tidligere var blevet tilbagekaldt på grund af overskridelse af det tilladte blyindhold.

Mest læste i dag

En Netto-butik fik besøg af Fødevarestyrelsen, men det resulterede ikke i det ønskede udfald.

Efter deres inspektion konstaterede Fødevarestyrelsen, at Netto-butikken fortsatte salget af økologisk babygrød, selvom produktet tidligere var blevet tilbagekaldt på grund af et for højt indhold af bly.

Dette skabte bekymring, da der ikke kunne udelukkes en sundhedsrisiko ved at indtage babygrøden.

Ifølge en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, som blev rapporteret af B.T., blev Netto-butikken på Silkeborgvej i Herning underrettet om tilbagetrækningen allerede den 2. august. Alligevel indeholdt hylderne stadig produktet, da Fødevarestyrelsen besøgte butikken den 8. august. Dette resulterede i en bøde på 40.000 kroner og en sur smiley til butikken.

Den tilbagetrådte babygrød havde smagsvarianter som æble, yoghurt, sød kartoffel og ingefær fra mærket ØGO med en udløbsdato den 7. juni 2024.

Efterfølgende har butikken indrømmet, at der blev solgt to stykker af produktet efter tilbagetrækningsdatoen, selvom det ikke kunne bekræftes, om de specifikke solgte produkter var de tilbagetrukne varer.

Netto-butikken forklarede, at de troede, det var et andet produkt, der skulle tilbagetrækkes, og de havde derfor fejlagtigt ikke fjernet babygrøden fra hylderne.

Salling Group, som ejer Netto, stod bag tilbagekaldelsen af produktet, som var blevet solgt i Netto-butikker landet over. Jacob Krogsgaard Nielsen, pressechef i Salling Group, undskyldte fejlen og beklagede, at de ikke havde fjernet de to solgte produkter.

Bly i produkter kan stamme fra luftforurening og kan findes på frisk frugt og grønt, hvilket opfordres til at skylle grundigt. Hvis kroppen ophober for meget bly, kan det føre til blyforgiftning, især hos børn, da deres nervesystem er mere følsomt end voksnes. Selvom forbrugere, der har indtaget babygrøden, måske ikke umiddelbart mærker noget, anbefaler Fødevarestyrelsen at bortskaffe grøden eller returnere den til den købte butik.