Millioner af android-brugere advares: Slet straks disse apps

26/06/2023 09:51

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Flere millioner android-brugere advares nu mod disse apps.

Mest læste i dag

Eksperter advarer nu Android-brugere om de potentielle problemer ved at beholde gamle og ubrugte apps på deres telefoner.

Disse apps kan påvirke telefonens ydeevne negativt, dræne batteriet og endda gøre brugerne sårbare over for svindel.

Teknologi-eksperter fra Make Use Of, et teknologinyhedswebsite, opfordrer Android-brugere til at slette en række apps, som de ikke længere bruger. Her er en liste over apps, som Android-brugere bør fjerne:

  1. BLOATWARE: Bloatware refererer til applikationer, der optager meget plads og sjældent bruges. Eksperter anbefaler, at brugerne holder øje med apps, der er forudinstalleret på telefonen. Store, ubrugte apps tager værdifuld plads på telefonens hukommelse og gør det vanskeligere at udføre daglige opgaver som at tage nye billeder.

  2. HJÆLPEAPPS: Apps har revolutioneret mobilbrug ved at udnytte telefonens software og skabe nye funktioner. Et tidligt eksempel på dette er lommelygteappen, der bruger telefonens bagudvendte kamera til at udsende lys. Men sådanne apps er nu forældede, da lommelygtefunktioner nu er indbyggede i telefonerne.

  3. MALWARE-APPS: Nogle apps udgiver sig for at være populære spil, men indeholder i virkeligheden skadelig software. Disse malware-apps stjæler brugerdata og sælger dem videre til andre virksomheder uden brugerens samtykke.

  4. YDEEVNESFORBEDRENDE APPS: Nogle apps hævder at kunne rydde op i telefonens hukommelse og forbedre dens ydeevne. Teknologi-eksperter afviser dog disse påstande og forklarer, at RAM-rensningsapps ikke virker, fordi de kun rydder op i data i kortere perioder. Google optimerer i stedet telefonernes ydeevne gennem løbende opdateringer.

  5. APPS MED SAMME FUNKTION: Nogle mennesker har flere apps på deres telefoner, der udfører den samme funktion. Et typisk eksempel er webbrowsere – brugerne behøver ikke både Chrome og Safari på samme telefon.

  6. GAMLE SPIL: Mange telefonbrugere har downloadet sjove spil på deres telefoner. Det er nu tid til at vurdere, hvilke spil der rent faktisk bruges. Gamle spil, der ikke længere spilles – som Wordle-appen eller Angry Birds – optager værdifuld plads på telefonen.

  7. UBRUGTE APPS Den enkleste anbefaling er at fjerne apps, der ikke længere bruges. En gennemgang af telefonens hjemmeskærm kan afsløre apps, der ikke er blevet åbnet i månedsvis. Telefoner kan præstere bedre, hvis de ikke er belastet med at bære gamle og ubrugte apps.

Ved at fjerne ubrugte og forældede apps fra deres telefoner kan Android-brugere forbedre telefonens ydeevne, spare batterilevetid og reducere risikoen for at blive udsat for svindel.

Det er derfor vigtigt at gennemgå og rydde op i de installerede apps regelmæssigt for at sikre, at telefonen fungerer optimalt og beskytter brugerens data.