En ny kampagne er netop blevet lanceret.
Men det er ikke en hvilken som helst kampagne.
Bag initiativet står flere store nordiske medieselskaber, herunder TV 2 og Viaplay, som sætter fokus på de alvorlige konsekvenser ved ulovlig streaming.
Ifølge undersøgelser fra Mediavision, gennemført for Nordic Content Protection (NCP), benytter omkring 1,3 millioner danskere sig hver måned af ulovlige tv-tjenester for at se sport, film og serier.
Det rapporterer B.T.
Problemet er bekymrende, da det årligt indbringer kriminelle organisationer op mod 860 millioner kroner.
Michael Lund, sikkerhedschef hos NCP, forklarer, at disse organisationer ofte rekrutterer unge mænd som sælgere, der tilbyder ulovlig adgang til tv-indhold:
"De kriminelle organisationer hyrer tusindvis af sælgere, ofte unge mænd, som gerne vil tjene penge. De står for at sælge ulovlige tv-abonnementer til almindelige forbrugere," fortæller han til B.T.
Ulovlige tjenester bliver typisk spredt gennem personlige anbefalinger eller annoncer på internettet, hvorefter kommunikationen flyttes til beskedapps som Whatsapp, hvilket gør det sværere at spore.
Betalingen foregår ofte via PayPal, kreditkort eller kryptovalutaer som bitcoin.
Selvom det er ulovligt at købe disse tjenester, understreger Michael Lund, at NCP’s primære mål er at stoppe bagmændene frem for forbrugerne.
Danskerne bliver fristet En af de store udfordringer er de økonomiske incitamenter, ulovlige tjenester tilbyder, især i en tid, hvor priserne for at streame live sport er steget kraftigt.
Lund anerkender, at pris er en vigtig faktor for mange, men advarer samtidig om de farer, der følger med. Ved at benytte ulovlige tjenester risikerer man at udlevere personlige oplysninger, som kan bruges i phishing-angreb.