Luksusfælden-ekspert: Dette er det beløb din husstand bør bruge på mad hver måned

12/09/2024 09:48

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Én af Luksusfældens eksperter har afsløret, hvor mange penge han og de andre eksperter mener, forskellige familiekonstellationer bør bruge på mad og diverse hver måned.

Mest læste i dag

Penge og økonomi er ofte en udfordrende størrelse for mange, og det kan være svært at overskue at lægge et budget på egen hånd.

Heldigvis er der hjælp at hente! Deltagerne i realityprogrammet Luksusfælden oplever det, og én af programmets eksperter, Kenneth Hansen, har også delt sine råd med seerne.

På Instagram, hvor han bruger navnet @_kenneth.hansen_luksusfaelden og har over 3.000 følgere, giver han nyttige tips. I et opslag afslører han, hvor meget forskellige familiekonstellationer ifølge eksperterne bør bruge på mad og diverse hver måned.

For eksempel anbefales det, at én voksen maksimalt bruger 3.300 kr. på mad og 2.200 kr. på diverse om måneden. Hvis man derimod er et par, stiger beløbene ikke proportionalt. Et par bør ifølge eksperterne bruge op til 4.400 kr. på mad og 2.600 kr. på diverse hver måned.

Har man et barn, stiger madbudgettet til 5.000 kr., og diversebudgettet til 3.200 kr. For hvert ekstra barn øges begge poster med yderligere 500 kr.

Du kan få flere detaljer om budgetter for forskellige familiekonstellationer i videoen nedenfor.

I et andet opslag giver Kenneth Hansen også tips til, hvordan man holder sig til sit madbudget. Hans bedste råd inkluderer:

  • At lave en ugentlig madplan

  • At kontrollere, hvad man allerede har hjemme, inden man handler

  • At lave en indkøbsliste og holde sig til den

  • At handle ind én gang om ugen, gerne online

  • At have fastfood-løsninger i fryseren til travle dage

  • At være opmærksom på sit forbrug, fx ved at gemme kvitteringer eller bruge apps til at registrere køb

  • At finde det system, der fungerer bedst for én selv

Kenneth Hansens vigtigste råd er dog at undgå at kritisere sig selv for de gange, hvor man ikke lykkes med budgettet.