Læge sætter ord på Putin's helbred

27/01/2024 05:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Wikimedia Commons
Nu sætter en læge ord på Putin's helbred.

Mest læste i dag

Når snakken drejer sig om den russiske præsident Vladimir Putins helbred, er der sket meget siden tidligere.

Under et besøg i Anadyr, en by i Ruslands Fjernøsten, den 10. januar, hvor Putin førte valgkamp, tilføjede en russisk læge, Denis Kloss, en ny dimension til debatten.

Kloss, der leder traume-ortopædisk afdeling på distriktets hospital, udtalte ifølge Ria Novosti, Ruslands statsdrevne nyhedsbureau, at præsidenten fremstår i fremragende fysisk form.

Denne positive vurdering tilskrives angiveligt en stringent fysisk rutine, der omfatter mere end to timers træning i fitnesscenteret og svømning.

Det er en interessant kontrast til tidligere spekulationer og rygter om Putins helbred, der har været et omdiskuteret emne både i russiske og internationale medier.

Under mødet med Denis Kloss delte Putin, at hans energi stammer fra sport, inspiration fra det russiske folk, herunder videnskabsfolk, atleter og kunstnere, samt en kærlighed til sit arbejde. Disse udtalelser giver et glimt af, hvordan Putin ser sig selv og sin rolle som leder af Rusland.

Det er dog vigtigt at understrege, at Denis Kloss' udtalelser om Putins helbred ikke kan bekræftes uafhængigt. I en verden, hvor politiske ledere ofte er genstand for rygter og spekulationer, er det udfordrende at adskille fakta fra fiktion, især når det gælder så personlige emner som helbred.