Flypassagerer, der er vant til at kunne ændre mening efter at have booket billet hos SAS, skal fra den 27. august vænne sig til nye vilkår. Her afskaffer selskabet nemlig den 24-timers fortrydelsesret, der ellers har gjort det muligt at få alle pengene retur kort efter et køb.
I stedet indføres en ny ordning, der giver lidt ekstra betænkningstid – mod betaling.
Ny funktion: "Hold booking"
Den kommende løsning får navnet "hold booking" og gør det muligt midlertidigt at reservere en billet til den aktuelle pris – uden at betale her og nu. Men den ekstra tid koster et gebyr.
– Vi lancerer snart en funktion, hvor man kan fastholde en billetreservation i en begrænset periode. Det er tiltænkt kunder, der gerne vil sikre sig en god pris uden at skulle bestille med det samme, siger SAS’ norske pressechef, Øystein Schmidt, til det norske medie flysmart24.no.
Størrelsen på gebyret afhænger af flere faktorer – blandt andet hvor længe reservationen ønskes holdt, tidspunktet for afrejse samt selve billetprisen. En væsentlig detalje: vælger man ikke at gennemføre købet, bliver gebyret ikke refunderet.
Kendt model i andre selskaber
Selvom konceptet er nyt hos SAS, er det ikke ukendt i branchen. Flyselskaber som KLM og Air France – begge samarbejdspartnere i SAS’ nye alliancenetværk – tilbyder lignende løsninger.
Hos KLM kaldes det eksempelvis "Time to Think", og her kan kunderne holde fast i prisen på en billet i op til tre døgn. SAS har endnu ikke løftet sløret for præcis, hvor længe man vil kunne holde en reservation, men systemet vil ligne de øvrige selskabers.
Mere fleksibilitet – mod ekstra betaling
Som et alternativ til den forsvindende fortrydelsesret lancerer SAS også et nyt billettilbud: Economy Flex.
Denne type billet bliver tilgængelig fra 1. oktober og giver passagerer mulighed for at ændre eller afbestille deres rejse – dog uden at det er gratis.
– Vi vil gerne tilbyde regler, der er simple og attraktive. Vi ved, mange rejsende sætter pris på fleksibilitet, og derfor kommer Economy Flex til at fungere som erstatning for den nuværende 24-timers ordning, forklarer Schmidt.