Køberne vender tilbage: Aflyser påskeferien hos lejlighedsmæglere

06/04/2023 08:12

|

Thea Andersen

Foto: PR home
Lejlighedskøberne gør comeback: Påskeferien er aflyst hos lejlighedsmæglere. Opsving i salget minder om under corona - priserne er også begyndt at stige.

Mest læste i dag

Efter en periode med markant tilbagegang vender køberne i stigende grad tilbage til boligmarkedet i Hovedstaden.

Ifølge Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home, har boligmarkedet i hovedstaden fået farven tilbage i kinderne, nu hvor solen er ved at få fat.

- Mange udskød beslutningen om at købe og sælge, men nu ser vi altså igen mere aktivitet. Der er uden tvivl et opsparet behov for at finde det rette hjem, som nu presser sig på - samtidig med at der er kommet lidt mere ro på privatøkonomien, fortæller han.

'Home Boligbrief' for marts viser, at flere købere så på hus og lejlighed, 3,9 % flere huskøbere og 7,2 % flere lejlighedskøbere i Region Hovedstaden fra februar til marts.

Flere fremvisninger end for et år siden

Det endte også med flere handler, skriver ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

13,3 % flere solgte villaer og rækkehuse og 9,1 % flere solgte lejligheder.

- Vi skal et år tilbage for at finde et lejlighedssalg, der overgår, hvis vi ser på salget måned for måned, siger Michael Dalsager fra Home.

Ejendomsmægler Torben S. Hansen, der er indehaver af to Home-butikker på Amager oplever interessen fra første parkét:

- Her på Amager ligger vi lige i øjeblikket underdrejet på grund af høj aktivitet, og der er for få timer i døgnet, så påskeferien er aflyst, fortæller han.

Han bakkes op af sin Home-kollega Michael Hammerbak, der har Home-butikker på Vesterbro, Christianshavn/City og i Carlsbergbyen.

- Der er pludselig fuld damp på alle kedler, og vi oplever lige pt. et opsving i salget, vi skal helt tilbage til Corona-tiden for at kunne matche, fortæller indehaveren.

Lejlighederne stiger i pris

Priserne på villaer og rækkehuse får et lille dyk i marts - med 0,9 % - mens ejerlejlighederne stiger med 0,8 % i hovedstadsregionen og endnu mere i København, hvor priserne går frem med 2,3 %.

- Lejlighederne bliver solgt til lavere priser end for et år siden, og køberne vil gerne fortsat forhandle, men afslaget er faktisk faldet en smule de seneste måneder, så det tyder på, at køberne og sælgerne er blevet bedre til at møde hinanden i forhandlingerne, siger Michael Dalsager.

Læs mere om 'Home Boligbrief' her.