Klinik med trist meddelelse: Flere danskere mister deres penge, og det der er værre

15/03/2024 07:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Street View
Klinikken har netop meddelt, at de er gået konkurs, hvilket får fatale konsekvenser for mange danskere.

Mest læste i dag

I de senere år har interessen for fertilitetsproblemer vokset sig stor, med mange danskere, der oplever vanskeligheder ved at få børn. Årligt vender adskillige individer sig mod private fertilitetsklinikker i håbet om, at disse kan hjælpe dem med at opfylde deres inderlige ønske om at blive forældre.

For mange er disse klinikker et lyspunkt i jagten på at realisere drømmen om at føre et nyt liv ind i verden, understøttet af klinikkers spidskompetencer inden for fertilitetsbehandling.

I hjerte af København, på den historisk betydningsfulde Store Kongensgade, findes Danfert & Stork Fertilitetsklinik, som indtil for kort tid siden stod som et symbol på håb for adskillige barnløse par. Men for nylig har situationen ændret sig drastisk for mange håbefulle vordende forældre.

En besked på klinikkens telefonsvarer meddeler den triste meddelelse: "Det er med stor sorg, jeg må informere om, at Danfert og Stork pr. 29. februar 2024 har indgivet konkursbegæring."

Dette rapporterer B.T.

Denne meddelelse står som et pludseligt og uforudset stop for flere par, der enten var i gang med et behandlingsforløb eller havde deres fremtidsdrømme opmagasineret i form af nedfrosne æg ved klinikken. Den direkte årsag til klinikkens lukning angives ifølge et automatsvar fra direktøren, Rie Koldorf, at være en kombination af faldende antal patienter og finansiel nedgang.

Til trods for medarbejdernes ihærdige indsats og diverse forsøg på redning, mislykkedes det at rette op på situationen.

Det finansielle kaos ser ud til at have dybe rødder. B.T. har tidligere belyst klinikkens finansielle problemer, med et tab på 55 millioner kroner i det nyeste årsregnskab. Revisorer har fremhævet overtrædelser af både lovgivningen om hvidvask og reglerne for aktionærlån.

Skatterådgiver Michael Egholm har rejst bekymring over mulig manipulation med tidligere regnskaber, idet der tilsyneladende ikke er belæg for den store nedskrivning af goodwill på 52 millioner kroner, specielt da bruttofortjenesten faktisk var steget med tre millioner kroner året før.

Ironien er ikke til at overse, da Danfert & Stork har markedsført sig på sin hjemmeside som en vellykket klinik, der har bistået med tilblivelsen af mere end 8.600 børn.

Nu efterlades kunderne i uvished om, hvad der vil ske med deres drømme, deres penge, og deres biologiske materiale. På trods af gentagne forsøg fra B.T. på at indhente en kommentar, forbliver mange spørgsmål ubesvarede, herunder hvad der bliver af de nedfrosne æg og de økonomiske rettigheder for de påvirkede par.

Denne situation efterlader ikke kun en stribe af økonomiske og juridiske dilemmaer, men også en følelse af dyb sorg og usikkerhed hos dem, hvis største fremtidshåb er forsvundet som dug for solen.