Klamme fund i Netto: Adskillige butikker straffet

15/08/2023 15:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det blev en dyr omgang for Netto.

Mest læste i dag

Inspektion fra Fødevarestyrelsen har ført til, at adskillige Netto-forretninger nu må op med penge.

Netto-butikkerne i Roskilde og København oplevede betydelige hygiejneproblemer under Fødevarestyrelsens besøg. Resultatet af de to inspektioner blev en betydelig bøde på 30.000 kroner for Netto.

Fødevarestyrelsens besøg blev udført i kølvandet på en anonym henvendelse, der viste sig at være sandfærdig.

Det skriver B.T.

Ifølge en rapport fra Netto-butikken på Stengårds Alle i Søborg, København, blev gulvet fundet beskidt på grund af gammel spildt væske, der var tørret ind. Desuden var der en mængde snavs ved butikkens brugsgenstande.

Rapporten beskriver desuden, at hylderne i butikken var beskidte med gamle fødevarer, støv og indtørrede væskerester.

Endnu en gang med problemer

Netto-forretningen på Brønsager i Svogerslev, nær Roskilde, har tidligere haft problemer. Fødevarestyrelsen har inspiceret dem hele tre gange, men det ser ikke ud til, at kritikpunkterne er blevet håndteret.

I midten af juli blev der udført en opfølgende kontrol efter en tidligere advarsel, men forholdene var stadig ikke i orden. Rapporten nævner følgende:

"Følgende blev konstateret: Der er fødevarerester i bunden af hylderne i mælkekølerummet og indtørret mælkerester under mælkevognen. Der er flere indtørrede kødsaftpletter i bunden af kølerne i tre kølediske med fersk kød og fisk, både ved svinekød, kylling og fisk."

Disse forhold er årsagen til de betydelige bøder, som butikkerne nu pålægges.