Klamme fund hos Netto: Skal betale 10.000 kroner i bøde

27/04/2023 19:33

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Fødevarestyrelsen har givet butikken en sur smiley og en stor bøde.

Mest læste i dag

Passende straf.

Sådan mener Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg hos en Netto-butik ved Sydhavn Station i København, hvor det mildest talt haltede med at få svinget kosten.

Udover at skulle betale en bøde på 10.000 kroner, har butikken også fået en smiley, som ingen ønsker at se i nærheden af en dagligvarebutik, skriver Dagens.dk.

Kontrolrapporten vidner om, at der var flere steder i butikken, hvor man fandt "hvid og grøn skimmellignende vækst", herunder i en køleenhed, hvor der blev opbevaret fersk kød.

Derudover har Fødevarestyrelsen fundet et "tykt lag støv" i en afløbsrist i et rum med frugt og grønt samt en "større mængde vand, som var rødligt, snavset og med vækster".

Fødevarestyrelsen kunne videre konstatere, at også vedligeholdelsen haltede.

- Virksomheden håndterer affald i baggård. Under tilsynet fremstår baggård rodet med unødvendig inventar samt plast, og organiske fødevarer såsom jordbær, rugbrød, kiwi og løg ligger på jorden omkring affaldscontainere, fremgår det af kontrolrapporten.

Det hele er nu bundet ud i en indskærpelse, der medfører to opfølgende kontroller, som Netto selv skal betale gebyr for.

I kølvandet på den haltende kontrol har en repræsentant for Nettobutikken udtalte følgende til Fødevarestyrelsens kontrollant, ifølge kontrolrapporten:

- Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har fejet herude, men det er noget tid siden.