I september blev det gjort af 169.000 bilister: Nu bør der kigges på afgiftsstigninger

06/11/2023 18:26

|

Sebastian Ilsøth

Genrefoto: Google Street View
Udviklingen har været flyvende.

Mest læste i dag

I september måned kørte der 169.000 elbiler rundt på de danske veje, ifølge Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Organisationen har udsendt en pressemeddelelse, hvor de argumenterer for nødvendigheden af at ændre de kommende afgiftsstigninger.

I 2019 udledte nye danske personbiler i gennemsnit 136 gram CO2 pr. kilometer under kørsel. Dette tal er nu nede på 77 gram CO2 pr. kilometer i 2023, hvilket svarer til en bemærkelsesværdig reduktion på 58 gram pr. kilometer på kun 5 år.

I oktober 2022 nåede Danmark en milepæl med 100.000 elbiler på vejene. Antallet er siden steget til 169.000 elbiler ved udgangen af september 2023.

Elbiler udgør nu 32,9 procent af det samlede nybilsalg, hvilket svarer til over 40.000 nye elbiler i Danmark i år. Disse elbiler, der er nulemissionskøretøjer, spiller en afgørende rolle i reduktionen af CO2-udledninger i Danmark.

Samtidig bliver også de nye biler med forbrændingsmotorer stadig mere brændstofeffektive, hvilket yderligere reducerer de samlede CO2-udledninger fra nye biler.

Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører, udtaler: "De nye biler, især elbilerne, er afgørende for at nedbringe CO2-udledningen i Danmark. Bilproducenter arbejder konstant på at udvikle nye og effektive løsninger, og udledningstallene viser, at det virker.

Vi er stolte over, at vores produkter bidrager til at mindske Danmarks CO2-udledning og spiller en væsentlig rolle i at opfylde Danmarks ambitiøse klimamål. Derfor bør vi overveje at justere de kommende afgiftsstigninger for elbiler i 2026 for at sikre, at udviklingen fortsætter, og klimamålene opnås."

Udledningstallene er baseret på EU's Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), som blandt andet måler bilers udledning under kørsel.