Hvis du handler på DBA eller Facebook Marketplace, bør du læse dette

03/03/2024 16:19

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er flere ting, brugerne skal være opmærksomme på.

Mest læste i dag

Køb af brugtvarer har vundet stigende popularitet.

Danskerne anvender i den forbindelse online markedspladser som Facebook Marketplace, DBA og Trendsales. Aktuelt er der dog udsendt en vigtig advarsel angående transaktioner på disse websites.

Via appen 'Mit digitale selvforsvar' er det meddelt, at svindlere forsøger at arrangere afhentning af varer gennem et fragtfirma, og opfordrer sælgere til at indtaste personlige informationer på falske fragtwebsites.

Det er kritisk, at man ikke lader sig narre af dette.

Det anbefales kraftigt at opretholde kommunikationen direkte på salgsplatformene og anvende anerkendte betalingsmetoder som platformenes betalingsløsninger eller MobilePay.

Hele advarslen kan læses herunder:

"Vær opmærksom, hvis du sælger brugte ting på platforme såsom Facebook Marketplace, DBA, Trendsales eller Tise.

Vi får løbende tips om fup-købere, der skriver, at de er interesserede i din vare, men har for travlt til at hente den. De vil få et fragtfirma til at afhente varen, og derfor beder de dig indtaste dine oplysninger via links til falske fragtsider.

Vil en 'køber' kommunikere på mail, WhatsApp eller lignende, kan det være et tegn på, at køberen er en svindler. Hold altid kommunikationen på handelsplatformen og brug sikre betalingsformer såsom platformens eget betalingssystem eller MobilePay.

Hvis en køber sender links til en fragtside eller vil få en kurer til at afhente din vare, er det også et tegn på svindel.

Giv ikke dine personlige oplysninger til fremmede online og klik ikke på links."

Herunder kan du se et eksempel.

Foto: Mit digitale selvforsvar