’Hvad er det der foregår?’: Overskydende covid-vacciner smides ud

08/03/2021 11:41

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Dusinvis af overskydende covid-vacciner smides hver dag i skraldespanden, til politikeres store undren.

Der er kommet stor fokus på spørgsmålet om, hvad man gør med overskydende corona-vacciner, efter at Sjællandske Medier i weekenden kunne fortælle, at et vaccinationscenter i Hillerød havde tilbudt de overskydende vacciner til pårørende og ansatte på centret.

I historien blev det ligeledes beskrevet, hvordan betjente fra Nordsjællands Politi blev tilbudt vaccinerne, men den mulighed har politikredsens ledelse nu lukket ned for.

”Vi har fra ledelsens side efterfølgende meldt ud til medarbejderne på vores politistation i Hillerød, at der til brug for den nationale vaccinationsplan er foretaget en prioritering af, hvilke medarbejdergrupper i Nordsjællands Politi der skal vaccineres før andre, og at vi indtil videre holder os til den rækkefølge, frem for at nogle medarbejdere i politikredsen bliver vaccineret efter et tilfældighedsprincip,” – skrev Jens Christian Bülow i en mail til Sjællandske Medier.

Den udmelding er der dog flere der ikke forstår.

Gruppeformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, forstår ikke den prioritering, eller mangel på samme, og stiller spørgsmålstegn ved hvorfor man fra politisk side, endnu ikke har lavet en plan for overskydende vacciner.

”Jeg synes jo, det er ren idioti, det der foregår. Enten skal de sårbare, som er planlagt til det, have vaccinen - og hvis det ikke kan lade sig gøre, så er det helt fint for mig, at vi giver det til vores brave, brave politi - som jo i øvrigt også er en del af frontlinjen. At smide dyrebare vacciner ud, det er fuldstændig vanvittigt. Hvad er det, der foregår?,” – siger han ifølge B.T. og tilføjer:

”Man kan også spørge – hvorfor er vi mere end to måneder inde i vaccinationsindsatsen, før man tager politisk stilling til, hvad der skal ske med overskydende doser?”

Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, fortæller til DR at det kun er hvis der ingen fra den pågældende målgrupper er i nærheden, at man skal vaccinere tilfældigt, men understreger samtidig, at man på testcentre skal bestræbe sig på, at få brugt samtlige vacciner, så ingen smides ud.