Her bliver ulvene dristigere: Angreb nær populær rejsedestination

07/06/2023 22:16

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Skal du sydpå til sommer, så bør du måske lige undersøge forholdene en ekstra gang. Nogle steder er ulve nemlig begyndt at søge tættere på mennesker.

Mest læste i dag

I en historie bragt af den tyske side Tag 24 berettes det, hvordan det italienske landbrugsforskningsråd (CREA) torsdag meddelte, at en hændelse, der involverede ulve i Montelibretti kommune, ikke langt fra den italienske hovedstad, allerede var sket i onsdags.

På en avlsgård drevet af rådet, angreb en flok ulve de unge heste ved højlys dag. Det er første gang, at CREA's Lipizzaner-opdræt er blevet offer for et rovdyrsangreb.

Lipizzanerne er opkaldt efter et stutteri i Slovenien, men opnåede verdensberømmelse som kejserlige hofheste i Wien. Hestene er blevet avlet og holdt på avlsgården i Lazio-regionen siden 1948, sagde CREA-direktør Luca Buttazzoni.

I sidste weekend var der ifølge mediernes rapporter et ulveangreb i kommunen Palombaro i Abruzzo-regionen ved Adriaterhavskysten. En ulv angreb en hund i snor og dens ejer, mens han gik i en tur i landsbyen.

I en relateret historie fra Tag 24 berettes det, hvordan ulve er begyndt at søge tættere ind til byerne i jagten på territorier.

En medarbejder i St. Peter-Ording Turistbureau så ulve på stranden om morgenen og meldte det til ulveplejekoordinatoren i Slesvig-Holsten, oplyser en talskvinde for Turistkontoret.

Han kunne på baggrund af billeder bekræfte, at det virkelig var en ulv. Tilsynskontoret og turistcentret advarede derfor strandbesøgende om at holde afstand til dyret og at føre hunde i snor.

Synet af ulve er ikke noget usædvanligt i sig selv, mener det tyske Miljøministeriet. Sidst på vinteren/foråret vil mange unge ulve, der lever i Slesvig-Holsten, forlade deres flok og derefter ofte vandre lange afstande på jagt efter deres egne territorier.