Har du bemærket det? Derfor er Google Maps forsvundet

24/04/2024 08:31

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Har du lagt mærke til det?

Mest læste i dag

Har du nogensinde forestillet dig en verden, hvor det digitale navigationsværktøj, der har guidet os gennem storbyernes komplekse gader og ført os til vores favoritdestinationer, pludselig er væk fra vores skærme?

Dette scenario er blevet virkelighed for mange, idet Google Maps nu er sværere at finde via Googles søgefunktion.

Dette skift skyldes en ny EU-lovgivning kaldet Digital Markets Act (DMA), som er designet til at øge konkurrencen mellem teknologigiganter.

Det rapporterer det svenske nyhedsmedie Aftonbladet.se.

Google Maps har længe haft en fremtrædende rolle i Googles søgefunktioner, hvilket har gjort det nemt at finde alt fra den nærmeste café til den hurtigste vej hjem.

Måske har du også lagt mærke til, at når du for eksempel søgte efter en restaurant, ville et lille kort med et link til Google Maps ofte være en del af søgeresultaterne.

Nu er denne integrerede funktion imidlertid på vej ud. For brugere på computere er kortet reduceret til en lille, statisk boks i hjørnet af skærmen, og det tidligere lettilgængelige link til Google Maps er fjernet.

Denne ændring er Googles måde at efterkomme DMA på, hvilket kræver regulering af, hvordan store tech-selskaber driver deres forretning for at sikre fair konkurrence. Google og Google Maps, selv under samme koncern som Alphabet Inc., behandles nu som separate enheder, og den direkte adgang til Maps via Googles søgemaskine anses for at stride mod de nye regler.