Godt nyt til mere end 75.000 danskere: Fra 2024 falder varmepriserne

25/10/2023 09:48

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu bliver det snart billigere.

Mest læste i dag

For anden gang inden for det seneste år sænker Verdo varmepriserne i Herning og styrker derved sin position som et af landets mest prisvenlige fjernvarmeselskaber. I modsætning til flere andre store fjernvarmeselskaber, der har annonceret prisstigninger, træder Verdos nye varmepriser, gyldige fra 1. januar 2024, i kraft med prisnedsættelser.

Det skriver Verdo Holding A/S.

Verdo Holding A/S meddeler, at prisen for en megawatt-time (MWh) i Herning vil falde fra 509,7 kr. til 477,5 kr., inklusive moms. Dette resulterer i en årlig besparelse på 585 kr. for varmeprisen på et såkaldt "standardhus," som defineres af Energistyrelsen som et hus med et årsforbrug på 18.100 kWh (inklusive abonnement, bidrag og moms).

Administrerende direktør Jakob Flyvbjerg Christensen udtaler, "Jeg er glad for, at vi kan tilbyde så attraktive varmepriser. Vores mål er at styrke vores forsyningsvirksomhed og opretholde stabile priser. Verdo er godt positioneret i forhold til vores langsigtede strategi. Vi vil fortsætte med den omfattende omstilling, vi står overfor, for at sikre en bæredygtig og økonomisk attraktiv energiforsyning på lang sigt."

Verdos prisnedsættelse kommer som et resultat af de globale faldende brændselspriser og effektiv omkostningsstyring, selvom Herningværket blev nedlukket i tre måneder i sommeren for planlagt vedligeholdelse, og en yderligere ugelang nedlukning er planlagt til efteråret. Disse nedlukninger påvirker dog ikke Verdos evne til at reducere den samlede varmepris for 2024.

Verdo forsyner mere end 75.000 kunder med varme, heraf cirka 38.000 i Herning.