IT-ekspert med tydelig opfordring: Du skal gøre dette med din Gmail

11/06/2024 12:57

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu kommer IT-ekspert med vigtigt råd.

Mest læste i dag

I den digitale tidsalder, hvor vores indbakke ofte er overfyldt med e-mails, kan det være en udfordring at bevare overblikket over alle beskeder. Heldigvis findes der smarte metoder til at strukturere din Gmail-indbakke ved hjælp af etiketter.

Mange af os har oplevet at miste os selv i indbakken, hvor vi enten sletter eller arkiverer alle gamle e-mails for at starte forfra. Selvom dette kan give en følelse af friskhed, risikerer vi at miste vigtige beskeder.

En effektiv måde at løse dette problem på er ved at udnytte Gmail-etiketter til at organisere dine e-mails efter tid.

Liz Gumbinner fra Cool Mom Tech deler en enkel metode til at oprette etiketter, der svarer til årstal, hvor e-mails blev modtaget, f.eks. "Indbakke 2023" eller "Indbakke 2024". Dette gør det let at finde og administrere e-mails fra specifikke tidsperioder.

For at gøre dette, skal du søge efter e-mails i din indbakke ved at skrive "in: label:inbox" i søgefeltet. Vælg derefter alle beskeder i din indbakke, tildel dem et etiket med året og arkiver dem.

Dette bevarer etiketten på e-mailen, så du altid kan søge efter dem baseret på, hvornår de blev modtaget.

Du kan tage denne metode et skridt videre ved at oprette kvartalsvise etiketter. Brug "Tilpasset tidsperiode" i søgeindstillingerne for at oprette etiketter som "2024 Q1" for første kvartal af 2024. Dette giver dig en mere præcis tidsreference og en bedre forståelse af, hvornår specifikke e-mails blev modtaget.

Du kan også eksperimentere med at oprette etiketter baseret på indholdet af e-mails, såsom arbejdsrelaterede, personlige eller projektspecifikke etiketter. Målet er at skabe mindre kategorier af e-mails for at holde dit arkiv velorganiseret og nemt søgbart.

Ved at anvende disse smarte etiketter kan du effektivt strukturere din Gmail-indbakke og sikre, at vigtige beskeder altid er inden for rækkevidde, uden at miste overblikket over din e-mailhistorik.