Godt nyt fra DMI: Her nærmer temperaturen sig 20 grader

03/05/2023 08:30

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Selvom det ikke sker i starten af maj, så viser DMI's prognose, at temperaturen vil stige senere på måneden, og vi nærmer os de 20 grader.

Mest læste i dag

Ifølge DMI's seneste månedsprognose kan vi se frem til stigende temperaturer og solskinsvejr i løbet af maj, med temperaturer op til 18 grader.

Men vi skal lidt længere hen i maj, før der er mulighed for mere sol.

Uge 19 (8/5 – 14/5):

Prognoserne viser nemlig, at et højtryksområde over Østeuropa vil flytte sig mod øst i den kommende uge, og det vil føre til flere svage lavtryksområder og fronter.

Disse vil give gråvejrsdage med regn og byger.

Der vil dog også være plads til lidt sol, og dagtemperaturer op til 15 grader.

Uge 20 (15/5 – 21/5):

Ugen vil formentlig fortsat byde på ustadigt vejr med flere skyer og regn eller byger.

Men i løbet af ugen vil der også være tørvejrsdage, hvor solen kan skinne og temperaturen stige lidt. Samlet set forventes temperaturen at ende lidt over normalen med dagtemperaturer typisk på mellem 11 og 16 grader, på enkelte dage måske lidt lunere.

Uge 21 (22/5 – 28/5):

Og så kommer forårsvejret, vi har ventet på.

I denne uge ventes et højtryk at befinde sig syd og øst for landet, hvilket vil sikre os stigende temperaturer og mere sol.

Når fronter og lavtryk er i spil, vil det som oftest være de vestlige egne, der er mest udsat.

Man har derfor størst chance for at komme med på solvognen, hvis man opholder sig øst på i landet. Især sidst på ugen ventes det højtryksprægede vejr at kunne dominere.

Samlet set ventes temperaturen at ende lidt over normalen med dagtemperaturer typisk op mellem 13 og 18 grader, på enkelte dage måske lidt lunere.

Foto: DMI