Ganske få danskere er bekendt med skattefinten, der kan spare dig mellem 5.000 og 15.000 kroner

05/10/2023 13:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er mange penge at spare, såfremt man får skattefinten ført ud i livet.

Mest læste i dag

I takt med at året nærmer sig sin afslutning, er boligkøbere i København og andre større byer i en hektisk søgen efter at opnå betydelige skattebesparelser ved at foretage deres køb inden den 1. januar.

Årsagen til denne travlhed er den kommende stigning i boligskatterne, som træder i kraft med det nye år, som rapporteret af Børsen.

John Wulff, en partner hos Købsmægler, påpeger en interessant mulighed for at undgå de højere skatter, selv hvis sælgeren ikke har planer om at flytte før næste år. Han forklarer, at det er muligt at ændre datoerne i aftalen. Normalt er datoen for ejendomsoverdragelse før datoen for disponering, men der er intet til hinder for at omvendt rækkefølge, så man kan indgå en aftale om at overtage ejendommen den 31. december, men først disponere over den fra den 1. marts 2024. Dette er noget, vi ser en del af i øjeblikket som følge af de nye ejendomsskatter.

Boligøkonomen hos Nykredit, Mira Lie Nielsen, påpeger, at der er betydelige besparelser at hente for dem, der handler nu, med skatterabatter på mellem 5.000 og 15.000 kr. om året. Dog understreger hun, at køb af en bolig primært bør være baseret på individuelle boligbehov i stedet for langsigtede besparelser over tid. Hun tilføjer: "Men hvis man er i markedet og har en lang tidshorisont, der strækker sig ud over et par år, kan det være fornuftigt at sikre sig en skatterabat på en ny bolig".

De seneste handelsdata fra Boligsiden indikerer en stigning på 6,3% i antallet af solgte lejligheder i hovedstaden fra juli til august, når tallene korrigeres for sæsonvariationer, hvilket tyder på en stigende tendens på boligmarkedet.

I denne tid med økonomisk usikkerhed og stramme budgetter er det også vigtigt at følge nøje med i, hvordan regeringens politik vil påvirke både den nationale økonomi og velfærdsstaten.