Frosten frister og politiet advarer: Lad være med at gøre det!

18/01/2021 13:07

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Forskellige politikredse i landet har følt sig nødsaget til at komme med offentlige advarsler. Det sker efter at frostvejret hen over weekenden, bogstaveligt talt har lokket mange danskere ud på tynd is.

Man synes at have hørt historierne, og derfor advarslen før – Ikke gå ud på isen.

Mange glemmer dog, måske i ren og skær begejstring, at opholde sig på en tilfrosset sø kan være livsfarligt. Søndag måtte politiet i flere politikredse derfor både på sociale medier og i den virkelige verden advarer, og i nogle tilfælde gå aktivt ind, for at få borgere af isen på forskellige søer.

Østjyllands Politi sendte i går en besked ud på twitter hvori der stod: ”Isen er USIKKER”, og Aarhus Kommune arbejder nu på at få sat advarselsskilte op i de pågældende områder. Københavns Politi har ligeledes måtte forholde sig til dansker på tynd is – Det skriver B.T.

I hovedstaden var det i høj grad Sortedamssøen der blev samlepunkt for frostglade danskere. Her måtte politiet gå i dialog med de borgere der bevægede sig ud på isen, af frygt for at det forholdsvist store antal mennesker, kunne blive for meget for den tynde is.

”Da det var på sit højeste, var der mellem 20 og 30 personer ude på søen,” – Udtaler vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Svejstrup til B.T.

Vagtchefen forklarer dog videre at der ikke opstod problemer, da betjentene skulle forsøge at få folk fra isen, og at politiets tilgang var ”dialogbaseret”.

Udover at det ganske givet er en meget ubehagelig oplevelse at falde igennem isen, så er det også noget der kan være virkeligt farligt. En weekends frost er som regel ikke nok til, at man kan vide sig sikker, skulle man ønske sig en skøjtetur.