Forsikringsselskab sender vigtig besked til 100.000 danskere

17/06/2023 20:40

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Det er en helt specielle omstændigheder, der får selskabet til at kontakt kunderne.

Mest læste i dag

Landmænd og haveejere må i disse dage kigge langt efter regn. Tørken har for alvor ramt Danmark, og det øger risikoen for brand og andre skader. 

Derfor sender Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, nu en besked til 100.000 privatkunder med håbet om at forebygge alvorlige brandskader. 

“Vi har desværre set, at ukrudtsbrændere den seneste tid har været årsag til flere brande i huse og skure. Derfor vil vi på det kraftigste opfordre kunder til ikke at bruge ukrudtsbrændere, når naturen er så knastør, som den er,” siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark

Beskeden til selskabets kunder indeholder blandt andet syv gode råd, da erfaringer viser, at det kan være afgørende for at undgå brande.  

Topdanmark opfordrer blandt andet kunderne til at være opmærksom på lokale eller permanente forbud mod afbrænding eller brug af åben ild. For eksempel er der allerede indført afbrændingsforbud på Bornholm, Samsø og Tunø.

Opfordrer landmænd til at anmelde tørkeskade

Som følge af tørken har Topdanmark desuden besluttet at række ud til selskabets landbrugskunder, der har tegnet en såkaldt afgrødeforsikring. Den dækker udbyttetab på bl.a. korn, græsser, roer, raps, kartofler og majs, og landmanden er dækket mod alt fra frost, skybrud og storm til tørke. 

”Vi vurderer, at samtlige kunder med en afgrødeforsikring potentielt kan have en dækningsberettiget skade. Derfor opfordrer vi disse kunder til at anmelde skaden, såfremt de oplever udbyttetab på deres afgrøder som følge af tørke. Så har vi anmeldelsen, og når landmanden har høstet sin afgrøde og opgjort udbyttet, så erstatter vi landmandens udbyttetab jf. vores forsikringsvilkår,” siger Rasmus Ruby-Johansen.  

Som det eneste forsikringsselskab i Danmark tilbyder Topdanmark en afgrødeforsikring, som giver den enkelte landmand større tryghed i tilfælde af for eksempel dårligt vejr. 

I dag har omkring 5 procent af de landbrugskunder, som det er relevant for, købt afgrødeforsikringen, og Topdanmark forventer, at endnu flere landmænd vil tegne en afgrødeforsikring, i takt med at vejret i Danmark bliver varmere, vådere og vildere. 

“Selv den dygtigste landmand kan blive ramt af dårligt vejr som tørke, store mængder regn eller storm. Med afgrødeforsikring kan landmænd sikre, at de ikke taber penge efter en fejlslagen høst på grund af en række eksterne forhold, ” siger Rasmus Ruby-Johansen.