Flere og flere danskere oplever identitetstyveri: Nu er det muligt at forhindre det med kun ét ord

27/04/2024 21:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto. Herlev Kommune
Google dette ord, og du vil blive ført videre til total blokering af dine personlige oplysninger, informerer it-ekspert.

Mest læste i dag

I lyset af en stigende bekymring for identitetstyveri har flere danske kommuner implementeret en usædvanlig opfordring til borgere, der har mistet vigtige dokumenter som pas, sygesikringsbevis eller kørekort: Selvblokering.

En kreditadvarsel, som allerede over 100.000 danskere har gjort brug af, er nu blevet et effektivt redskab mod potentiel misbrug.

Det nøgleord, der gør en forskel: Kreditadvarsel.

Dette digitale lås fungerer som en markering i CPR-registret og sender en advarsel om at undlade udstedelse af lån eller kredit i vedkommendes navn.

Kristian Rieper-Holm, it-ekspert hos Protech-X, sammenligner denne foranstaltning med at låse døren, når man forlader sit hjem.

"Det er ikke sandsynligt, at mistænkelige fremmede vil passere forbi og tjekke, om døren er låst. Men vi låser alligevel forebyggende," forklarer hun til mediet Faglige Seniorer.

Denne advarsel giver banker og udlånere bedre mulighed for at intensivere deres identitetskontrol og afvise lån eller kredit, når der er indsat en kreditadvarsel.

Selvom det kan blive mere udfordrende at få lån eller kredit med en kreditadvarsel, understreger eksperter vigtigheden af at informere banken om denne foranstaltning. Derudover kan borgere midlertidigt ophæve advarslen, når de har behov for at ansøge om lån, og genindsætte den efterfølgende.