Familie købte deres drømmehus i Gentofte - opdagede hurtigt at grunden gemte på milliondyr overraskelse

21/09/2023 19:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
De måtte grave mere end en meter ned i kælderen for at komme problemet til livs.

Mest læste i dag

Mads Ehrhardt og hans familie stod klar til at indtage deres drømmebolig i Gentofte, men denne drøm forvandlede sig hurtigt til et kostbart mareridt.

Familien havde kun lige begyndt at renovere huset, de havde netop erhvervet, da en nedgravet olietank kastede en skygge over deres glæde.

Denne begravde beholder endte med at koste familien mere end en million danske kroner, som rapporteret af Ekstra Bladet.

Selvom husets tilstandsrapport indikerede, at olietanken var begravet på ejendommen, forsikrede den samtidig, at tanken var tømt og at alt var i skønneste orden.

Men dette var langt fra tilfældet.

Under jorden fandt man faktisk mere end 300 lister af olierester, og tanken indeholdt stadig vand.

Mads Ehrhardt udtalte: "Jeg tænkte straks, at det var heldigt, at vi havde investeret i både en omfattende ejerskifte- og husforsikring", men senere viste det sig, at ingen af disse forsikringer ville dække.

Forsikringen dækker ikke

Desværre gik det ikke som Mads Ehrhardt havde forventet eller håbet med forsikringerne. Ingen af de to forsikringer ville træde til, da olietanken var placeret under huset.

Håbet var dog ikke helt tabt, da Mads Ehrhardt hørte, at hvis myndighederne ville udstede en påbud, ville forsikringen dække de omkostninger, som var steget til over en million kroner.

Ikke meget hjælp at hente

Det stod hurtigt klart, at myndighederne ikke ville udstede det nødvendige påbud, der skulle til for, at forsikringen ville træde i kraft.

Kommunen afviste at udstede påbud, da de ikke foretager tilsyn i forhold til den erklæring, VVS-manden udarbejdede.

I Mads Ehrhardt og hans families tilfælde var det derfor VVS-manden, der begik fejl ved at tage fejl af olietanken tilbage i 1987, da den blev tømt.

Mads Ehrhardt har nu besluttet sig for at forfølge sagen gennem en anden kanal og henvender sig til sælgerens ansvarsforsikring. Her håber han på, at forsikringen vil dække omkostningerne, hvis han vinder en retssag. Dette er dog en langvarig og dyr proces.

Mads Ehrhardt udtaler: "Jeg mener ikke, at dette skal være min byrde, og nu er jeg nødt til at indlede retssager mod sælgeren. Sælgeren har allerede involveret advokater, og sådan en sag kan trække ud i lang tid og blive meget dyr", som han fortæller Ekstra Bladet.