Eksperter advarer imod yderst populært 'opsparingstrick': Så mange danskere er skyldige

13/11/2023 11:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Flere tusinde danskere benytter sig af den alternative opsparing.

Mest læste i dag

Selvom det går imod ekspertanbefalinger, så er der stadig mange danskere, der bryder denne anbefaling.

Hvert år er der tusindvis af danskere, der vover at sætte deres forventede indtjening en smule for højt, så de kan modtage en kontant tilbagebetaling fra Skat om foråret.

Denne populære metode til at skabe en 'opsparing' anvendes af hver ottende dansker ifølge en ny undersøgelse foretaget af Nordea.

Det skriver B.T. ifølge Børsen.

Det overraskende resultat antyder, at mange danskere sætter pris på den øjeblikkelige gevinst ved at betale for meget i skat og senere få en tilbagebetaling fra Skat.

"Det er interessant, at så mange siger, at det er deres foretrukne form for opsparing - at betale for meget i skat og få penge tilbage. Jeg er stadig overrasket over, at denne metode er på samme niveau som en månedsopsparing, hvor pengene investeres, og meget mere populær end for eksempel bankernes investeringsrobotter," udtaler Ida Marie Moesby, forbrugerøkonom hos Nordea.

Ida Marie Moesby indrømmer, at frygten for at skulle betale en stor skatteregning kan afskrække folk fra den traditionelle tilgang, men påpeger samtidig, at Skat allerede indregner en buffer i skatteberegningen.

Dette betyder, at de fleste borgere automatisk kan forvente at modtage en lille tilbagebetaling.