Døde smågrise fundet i København: Et opgør med svineproduktion

23/11/2020 12:18

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Natten til mandag er der blevet placeret døde smågrise rundt om i København

Mandag morgen kunne man flere steder rundt om i København gøre nogle besynderlige og makabre fund.

Det er blandt andet ved DR-Byen og Folketinget, at man har fundet de små døde grise. Det oplyser vagtchef hos Københavns Politi, Henrik Storm ifølge Ekstra Bladet.

”Vi har været ved DR Byen, Politikens Hus og Folketinget. Hvorvidt der er andre steder, der har fået besøg, skal jeg ikke kunne sige. Men det er de steder, hvor vi har fået anmeldelser fra,” – Udtaler vagtchefen.

Ligeledes oplyser Henrik Storm, at man enkelte steder har fundet flere døde grise sammen, i små plastikkasser, hvor der, ud over døde grise, har været en seddel med ordene – ”Her dør 24000 smågrise om dagen”

Politiet har indsamlet de fundne grise, og undersøger nu sagen nærmere.

Miljøaktivisme

En gruppe aktivister udsendte sent søndag aften en pressemeddelelse, hvori de tager ansvar for aktionen – ” i har valgt at lave den her aktion, fordi vi i Danmark producerer 33 millioner svin årligt. De bliver mishandlet, misbrugt og ødelagt systematisk,”

Ifølge gruppen er aktionen et opgør med den måde der bliver produceret svin på i Danmark, som altså ifølge aktivisterne har konsekvenser for drikkevandet, biodiversiteten og folkesundheden.

Yderligere oplyser gruppen at de har placeret 16 døde smågrise rundt om i København. Der er dog kun fundet fire indtil videre, og det vides endnu ikke om der er flere i byen endnu.