DMI melder ud: Første gang i 15 år

13/06/2023 19:08

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
De sommerlige tendenser er kommet for at blive, og det har sat sine spor.

Mest læste i dag

Tørken hærger over det danske land, og både landmænd og haveentusiaster krydser fingre for, at der snart vil falde noget regn. 

Men der er ikke meget, der tyder på, at de håbefulde danskere får indfriet deres forhåbninger inden længe. 

Men ifølge DMI’s prognose, så er der lange udsigter for at danskerne igen kan se nedbør få sit tag over Danmark. 

Og der er da også så småt taget hul på sommerperioden, hvor vejret i den grad viser sig frem fra sin bedste side med sommerlige tendendser. 

Og kaster man et blik i sæsonprognosen, så er de kommende måneder ingen undtagelse. I skrivende stund er der nemlig ikke så meget som en dråbe regn i prognosen.

I juni og juli er der bestemt heller ikke meget trøst at hente. er der øget sandsynlighed for nedbør lidt- eller noget under normalen, og for temperaturerne lidt- eller noget over normalen. For august er det ikke meget bedre, her forudsiges fortsat øget sandsynlighed for temperaturer over normalen, dog med nedbør lidt under- eller omkring normalen.

Og det er vidst ingens næse gået forbi, at det tørre vejr er kommet for at blive. 

Det tørre vejr skal ses i lyset af et næsten stationært højtryk vest og nordvest for de Britiske Øer, hvor det har ligget i flere uger. 

Det har givet Grønland en usædvanligt kold maj med sne flere steder. Sydeuropa har fået meget regn, der har givet oversvømmelser flere steder, mens Mellemeuropa og Danmark har haft usædvanligt tørt vejr.