Disse personer kan droppe coronatesten

19/04/2021 15:48

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det tager med lethed en halv time at få en test. Derfor er testene også genstand for en masse debat, særligt nu hvor vi skal til at flashe coronapas for at komme afsted på café eller få rettet frisuren til hos frisøren.

Det er dog ikke alle, der behøver at tage en test. De personer, der er blevet vaccineret, er nemlig fritaget for tests. Det skriver sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Risikoen for at smitte videre, når man er vaccineret og ikke har symptomer på covid-19, er meget lille. Derfor anbefaler vi nu, at man som vaccineret ikke længere behøver at lade sig teste regelmæssigt, når man ikke har symptomer," fortæller vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Bilsted Probst i pressemeddelelsen.

Der er lige nu én million danskere, der er færdige med eller har påbegyndt vaccine mod coronavirus. Det kan du læse mere om her.

Nye studier viser, at risikoen for at smitte videre som vaccineret og uden symptomer er meget lille. Det betyder, at det ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv ikke længere er nødvendigt at lade sig teste regelmæssigt, når man er færdigvaccineret.