Dette er de bedst betalte jobs i Danmark: Hverken læger eller advokater indtager førstepladsen

11/04/2024 10:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Her er listen over de danske jobs med højest løn.

Mest læste i dag

Drømmer du om at få en godt polstret bankkonto ved hver måneds afslutning? Du er bestemt ikke den eneste med de drømme.

Men overvejer du, hvilken karriere der kan lede til en fyldigere tegnebog, har CEPOS, en liberal tænketank, i samarbejde med B.T., kastet lys over emnet.

De har gennemgået data fra Danmarks Statistik og sammensat en oversigt, der klassificerer forskellige job baseret på den gennemsnitlige månedsløn for en person i fuldtidsbeskæftigelse – og nogle af resultaterne kan være uventede for nogle.

Karsten Bo Larsen, forskningschef hos CEPOS, fremhæver betydningen af at basere diskussioner om løn og arbejdsforhold på solidt faktagrundlag:

"For at føre en oplyst debat og evaluering af lønninger og arbejdsforhold i diverse erhverv, er det fundamentalt, at dette gøres ud fra faktuelle oplysninger," udtaler han.

Oversigten inkluderer indtægter såsom grundløn, pension, personalefordel, tillæg og uregelmæssige indkomster som bonusser. Det noteres, at overtid ikke er inkluderet, ligesom medarbejdere i ledende stillinger heller ikke medregnes. Denne tilgang sikrer et klart billede af, hvad man kan forvente at tjene i de forskellige brancher, uden at ekstraordinære faktorer spiller ind.

CEPOS' undersøgelse rejser en række spørgsmål: Er visse erhverv undervurderede eller overvurderede i forhold til løn? Hvordan afspejler disse løndata den nuværende situation på arbejdsmarkedet, og hvilke implikationer kan det have for fremtidens arbejdsstyrke?

Top to lyder som så:

  1. Pilot - 92.400

  2. Dommer - 82.300

  3. Advokat mv. - 71.700

  4. Farmaceut - 69.500

  5. Tandlæge - 66.400

  6. Læge - 64.900

  7. Ingeniør - 60.900

  8. Softwareudvikler - 60.800

  9. Revision og regnskabscontroller - 60.500

  10. Kunderådgivning i den finansielle sektor - 59.900