Danskernes penge bliver suget op: Her er det værst

03/08/2023 15:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

111.182.200 kroner er beløbet, der er blevet udskrevet i bøder siden 2021, efter de såkaldte stærekasser, der udfører automatisk fartkontrol, blev indsat på udvalgte danske vejstrækninger.

Selvom stærekasserne har tilført mange millioner kroner til statskassen, har de også vist sig at være yderst effektive, da antallet af bilister, der er blevet blitzet, er faldet markant i samme tidsperiode.

Ifølge en gennemgang af tal fra Rigspolitiet, foretaget af Gjensidige, var der i 2021 42.085 sager om hastighedsoverskridelser ved landets 20 stærekasser, mens dette tal faldt til 25.753 sidste år - en nedgang på næsten 40 procent.

Dette er blevet meddelt i en pressemeddelelse, og den positive udvikling ser ud til at fortsætte i år. I årets første fire måneder blev der kun oprettet 3926 sager i forbindelse med stærekasser.

Henrik Sagild, direktør for skade i Gjensidige, udtaler, at stærekasserne har haft en positiv indvirkning på trafiksikkerheden, da de blev opsat på strækninger med mange hastighedsoverskridelser og ulykker. Det store fald i antallet af sager om hastighedsoverskridelser på alle strækninger viser, at indsatsen virker, hvilket er meget positivt, tilføjer han.

Selvom hastigheden er blevet nedbragt på strækningerne med stærekasser, håber Henrik Sagild, at de også bidrager til at øge bilisters bevidsthed om konsekvenserne af at køre for hurtigt. Han påpeger, at højere fart medfører større risiko for ulykker, og at det er årsagen til alt for mange ulykker hvert år. Derfor håber han, at bevidstheden om at undgå at blive blitzet i en stærekasse også vil give en generel forståelse for vigtigheden af at overholde fartgrænserne på strækninger uden permanent fartkontrol.

Her er de fem stærekasser med flest sager siden 2021:

  1. Vildsundsvej 6,3 km. mrk., Nykøbing Mors: 17.881 sager

  2. Gaabensvej, Nykøbing F: 11.612 sager

  3. Vildsundsvej 6,7 km mrk., Nykøbing M: 7.845 sager

  4. Aalborgvej, Aabybro: 5.617 sager

  5. Bogensevej, Odense: 5.383 sager