Ung mor skulle bare aflevere pant: Få minutter senere var hun millionær

03/08/2023 08:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Ritzau
En norsk mor skulle bare lige af med et par tomme dåser i flaskeautomaten, da hun pludselig fik en fuldstændig vanvittig besked.

Mest læste i dag

Alle samler deres pantflasker og dåser sammen for at slippe af med dem, når de begynder at hobe sig op.

Pant i form af flasker og dåser er ikke specielt spændende at have stående i køkkenet derhjemme. Det er derimod sjovere at aflevere dem og få flaskebonen til indkøbene.

Norske Gunhild Lygre fra Førresfjorden vandt for nylig en million norske kroner ved at aflevere et par tomme dåser i pantautomaten, ifølge norske TV2. Hun stod med sin toårige søn på armen i den nærmeste Spar-købmand, da en sirene pludselig hylede, og en lang kvittering kom ud af maskinen. Det tog et øjeblik for moderen at fatte, at hun tilsyneladende var blevet millionær.

Det var noget af en overraskelse, der ventede den unge mor. 

Gunhild Lygre, der arbejder som tilkaldevikar inden for sundhedssektoren, har brug for pengene med to små børn og et kommende bryllup i vente. Hun håber at kunne få et boliglån nu, og pengene vil primært blive brugt til det kommende bryllup.

Nu kan der blive råd til både bolig og bryllup for den lille famile. Foto: Gunhild Lygre/privat

I Norge trækkes der jævnligt lod om pengepræmier for dem, der donerer pantpenge via flaskeautomaten. Gunhild Lygre er den 49. millionær siden lodtrækningen startede i 2008.

Selvom bankkontoen nu har fået en stor indsprøjtning, har Gunhild Lygre planer om fortsat at donere sin pant til Røde Kors via pantautomaten. Hun mener, det er en god måde at støtte et godt formål på, selvom man ikke vinder hver gang.