Efter uanmeldt tilsyn: Beskidt Rema 1000 modtager kæmpe bøde

03/08/2023 10:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Efter uanmeldt tilsyn: Beskidt Rema 1000 modtager betydelig bøde

Mest læste i dag

Rema 1000 på Ølbycenter 31A i Køge har fået en sur smiley og et bødeforelæg på hele 15.000 kroner efter et uanmeldt besøg af Fødevarestyrelsen.

Inspektionen fandt sted den 13. juli og afslørede flere hygiejniske mangler i supermarkedet.

Fødevarestyrelsen bemærkede, at der var beskidt stort set overalt i butikken. I grøntafdelingen var der støv og fødevarerester mellem inventaret, og på visse steder løb der væsker ned fra frugt og grønt.

Ifølge kontrolrapporten, som blev refereret af Dagens.dk, blev der også konstateret pletter af gammelt snavs langs inventarets kanter, hvilket var et generelt problem i hele butikken. Problemerne begrænsede sig ikke kun til grøntafdelingen.

Spildte fødevarer blev også fundet på enkelte hylder, og gulvet ved flaskeautomaten bar mørke plamager af ældre dato.

Rema 1000 reagerede på inspektionens resultater med følgende bemærkninger: "Vi gør rent med det samme." På trods af dette har butikken i Køge dog fået en sur smiley og et bødeforelæg på 15.000 kroner.

Episoden understreger vigtigheden af god hygiejne og rengøring i fødevarebutikker. Det er ikke kun essentielt for kundernes sundhed og sikkerhed, men det påvirker også butikkens omdømme og økonomi.

En sur smiley kan skade kundernes tillid, og en bøde udgør en betydelig økonomisk byrde. Derfor er det afgørende, at butikker som Rema 1000 tager disse spørgsmål alvorligt og handler hurtigt for at rette op på eventuelle mangler.