Danskerne får en advarsel: Her bør du ikke bruge MobilePay som betalingsmetode

11/09/2023 13:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Meldingen er klar. Lad vær.

Mest læste i dag

Danskerne bør udvise forsigtighed, når de overvejer at anvende MobilePay i en specifik kontekst, da det kan indebære visse risici. Dette er budskabet fra MinByAalborg.

Især mænd i aldersgruppen 30'erne bør udvise opmærksomhed, da en ny undersøgelse indikerer, at det primært er dem, der er tilbøjelige til at betale håndværkere uden at udstede en officiel faktura, enten ved brug af kontanter eller MobilePay.

Det er vigtigt at understrege, at at betale uden udstedelse af en faktura ikke kun er i strid med loven, men det er også forbundet med potentielle risici.

Undersøgelsen, som blev udført af Kantar Public for Gjensidige, afslører, at en betydelig del af den danske befolkning er villig til at påtage sig denne risiko ved at betale håndværkere uden faktura.

Det er især mænd i alderen 30-39 år, der er mest tilbøjelige til denne praksis. Undersøgelsen indikerer, at hver femte person i denne aldersgruppe har betalt en håndværker uden at udstede en faktura inden for de seneste tre år.

Selvom der kan være en umiddelbar besparelse ved at undlade fakturering, er der også en betydelig ulempe ved denne praksis, som påpeges af Henrik Sagild, direktør for skade i Gjensidige.

Udover at det er ulovligt, mister man også adgangen til eventuelle garantier fra håndværkeren, hvis noget går galt i arbejdsprocessen.

Henrik Sagild udtrykker sin forundring over, at nogen er villige til at tage denne risiko, især når det involverer ens eget hjem.

Det viser sig yderligere, ifølge undersøgelsen, at tømrere og VVS-montører er de mest populære erhverv, hvor folk undlader at udstede en faktura.

Det er værd at bemærke, at undersøgelsen blev gennemført med 1.052 repræsentativt udvalgte danskere, alle over 18 år, i maj og juni 2023.