Dansk bank har udsendt vigtig besked til deres kunder: Kæmpe ændring træder i kraft

25/10/2023 05:16

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Man regner med at hele processen er afsluttet inden længe.

Mest læste i dag

Inden længe vil adskillige danske borgere sige farvel til deres Visakort og Visadankort.

Sydbank har meddelt, at de har til hensigt at afskaffe disse kort i den nærmeste fremtid, hvilket gør dem til pionerer, da ingen anden dansk bank har truffet en lignende beslutning.

Dette er blevet rapporteret af B.T.

Som en del af udfasningen af Visa/Dankort har banken sendt en meget vigtig meddelelse til deres kunder, der lyder som følger:

"Du skal have et nyt betalingskort. Dette er nødvendigt, fordi vi gradvist udfaser Visa/Dankort."

Den kommende erstatning er klar

Kunderne vil selvfølgelig ikke stå uden et betalingskort.

Sydbanks kunder kan i stedet se frem til at modtage et Mastercard, som fremover vil fungere som erstatning for Visa/Dankort.

Nicolai Schmit, der er afdelingsdirektør for Betalingsformidling, udtaler til B.T., at hele processen forventes at være afsluttet ved udgangen af dette år.

Produktet blev tidligere testet i 2022, og det opfyldte forventningerne, hvilket gør det til en realitet:

"Med et nyt kortprodukt er det altid en god idé at teste det og udsende det til en mindre målgruppe for at identificere eventuelle udfordringer og dermed sikre, at kortet lever op til forventningerne. Dette gjorde vi i løbet af 2022," siger Nicolai Schmit.

Konsekvenserne for kunderne

Når danskerne skifter fra Visa/Dankort til Mastercard, vil der også være nogle praktiske ændringer.

Kunderne vil opleve højere forbrugsgrænser og en forbedret oversigt over deres kontotransaktioner, da betalinger nu vil kunne ses øjeblikkeligt.

Derudover lægges der vægt på øget forbrugerbeskyttelse ved online shopping, da kunderne nu har mulighed for at vælge Mastercard-delen til dette formål. Dette nye kort har faktisk to separate kortnumre - et for Dankortet og et for Mastercardet.

"Nuværende arbejder vi på en løsning, der gør det muligt at udstede digitale kopier af kortet, så man kan få et nyt digitalt kort ved at kontakte sin rådgiver, hvis man for eksempel taber det fysiske kort på en rejse i udlandet," udtaler Nicolai Schmit i den forbindelse.