Dårligt nyt fra NORMAL

30/08/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er ingen grund til jubel for NORMAL lige nu.

Mest læste i dag

NORMAL har rodet sig ud i en uheldig situation. Den detailkæde, som handler med mærkevarer importeret fra EU og opererer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Holland og Frankrig, er blevet idømt en betydelig økonomisk straf.

NORMAL har modtaget en negativ bedømmelse i form af en utilfredsstillende smiley og en samlet bøde på 50.000 kroner, efter Sundhedsstyrelsen har gennemført en inspektion. Denne information er rapporteret af B.T. gennem Horsens Folkeblad og RetailNews.

Den betydelige bøde og den negative smiley skyldes to påbud, som Sundhedsstyrelsen var nødsaget til at udstede til detailkæden.

De to påbud

Det første påbud vedrører NORMALs manglende kontrol over adskillige paller. Hele 500 paller med fødevarer kunne ikke spores, da Sundhedsstyrelsen besøgte stedet.

Det andet påbud handler om, at de eksterne lagre, der er tilknyttet kæden, ikke lever op til de standarder, der er nødvendige for at opbevare fødevarer forsvarligt. Dette vedrørte et lager i Skive og Lille Gedved.

Disse to påbud har resulteret i to bøder på henholdsvis 30.000 og 20.000 kroner. Torben Mouritsen, administrerende direktør for Normal-kæden, har kommenteret på bøderne:

"Vi accepterer bøden og har rettet op på situationen. Vi fortsætter med at bruge eksterne lagre, men nu overholder vi både godkendelseskravene til fødevareopbevaring og sporbarhed. Vi har implementeret nye procedurer, og situationen er blevet bragt fuldstændigt under kontrol," udtalte han til RetailNews.

Detailkæden ejer mere end 500 butikker, der er spredt ud over de forskellige lande, hvor den opererer.