Dårlige udsigter for kødelskere: Så få serveringer om ugen kan få store konsekvenser

05/11/2023 17:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er skidt nyt at hente for kødfolket.

Mest læste i dag

Det er muligt, at du tidligere har hørt nogen sige, at de har en "arrangement med lagomorphs."

Dette kan forstås som betingelsen om, at så længe de ikke rører deres grøntsager, vil de ikke røre ved deres røde bøffer.

Dog indikerer et nyt forskningsstudie fra Harvard University i USA nu, at det måske er bedst at undgå rødt kød helt.

Eller i det mindste sige "nej tak" noget oftere.

Studiet har afsløret, at blot to portioner rødt kød om ugen øger risikoen for at udvikle type 2-diabetes senere i livet, ifølge en rapport fra Ekstra Bladet.

Xiao Gu, en af de forskere, der deltog i studiet, udtaler, at de har "undersøgt forholdet mellem type 2-diabetes og indtaget af rødt kød på tværs af forskellige befolkningsgrupper over hele verden."

"Vi håber, at vores undersøgelse kan bidrage til at afklare debatten om, hvorvidt vi bør begrænse vores forbrug af rødt kød af hensyn til vores sundhed," siger Xiao Gu.

Ifølge eksperter fra Harvard University lider mere end 462 millioner mennesker verden over af type 2-diabetes, og dette tal fortsætter med at stige betydeligt.

Xiao Gu uddyber: "Forebyggelse af diabetes er vigtig, da sygdommen udgør en alvorlig byrde i sig selv og samtidig øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme, nyresygdomme, kræft og demens."

Ydermere har tidligere undersøgelser vist, at daglig indtagelse af over 50 gram forarbejdet kød kan øge risikoen for tyktarmskræft og kræft i bugspytkirtlen med 20 procent. Risikoen for hjerte-kar-sygdomme og diabetes stiger med 25-30 procent ifølge tidligere studier, og de har også påvist en markant højere risiko for død som følge af kræft og hjerte-kar-sygdomme.