Covid-19: 600 medarbejdere opsiges

07/02/2022 14:14

|

Christina Hansen

Foto: Ewii

Mest læste i dag

COVID-19: Styrelsen nedskalerer bemandingen i smitteopsporingen

Styrelsen for Patientsikkerhed har fra d. 1. februar tilpasset smitteopsporingen som følge af, at COVID-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom.

Tilpasningen har givet overkapacitet, og i den forbindelse har styrelsen opsagt aftalen med 600 vikaransatte fra vikarbureauet Moment.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag nedskaleret bemandingen i smitteopsporingen fra 1800 til 1200 medarbejdere.

Det er en naturlig konsekvens af, at COVID-19 ikke længere betragtes som en samfundskritisk sygdom, og at smitteopsporingen fra d. 1. februar stoppede med at ringe uopfordret ud til alle smittede.

Styrelsen har gennem hele epidemien tilpasset opgaver og bemanding i smitteopsporingen efter, hvordan epidemien udviklede sig, og har på sit højeste beskæftiget næsten 3.000 medarbejdere.

”Vi har under pandemien talt med mere end 1 million danskere, som er smitteopsporet og har fået rådgivning. Vi er i Danmark et gunstigt sted i forhold til pandemien og skal derfor til at nedskalere mandskabet i smitteopsporingen. Vi er utrolig stolte af og taknemmelige for den indsats, som de 600 medarbejderne, vi nu skal sige farvel til, har leveret. Det har haft en stor samfundsmæssig værdi,” siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.