Bøderegn: Politiet har snuppet over 600 bilister på motorvejstrækning

30/03/2023 14:20

|

Thea Andersen

Foto: Presse-fotos.dk
Politiet har gennem onsdagen taget knap 650 bilister i at have kørt for stærkt på Køge Bugt Motorvejen.

Mest læste i dag

Midt- og Vestsjællands Politi har taget deres nyeste ATK-fotovogn i brug, som er udstyret med forbedret teknologi, der giver mulighed for trådløs forbindelse mellem fotovognens computer og måleudstyret, samt placering af måleudstyret på tidligere utilgængelige steder.

Den blev opstillet på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde rasteplads med det formål at måle hastigheden på trafikanter, der kørte i sydlig retning på motorvejen.

Onsdag blev hastigheden på 17.496 bilister målt på strækningen mellem klokken 06.38 og 14.48, hvor den højeste tilladte hastighed ifølge skiltningen var 110 km/t.

Af disse blev 649 bilister taget for at køre for hurtigt og kan derfor forvente at modtage en besked fra politiet i deres digitale postkasse, fremgår det af Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport.

Politikredsen planlægger nu at undersøge muligheden for at opstille det opgraderede måleudstyr på andre motorvejstrækninger for at overvåge trafikanternes hastighed i fremtiden.

Udover den generalpræventive funktion vil statistikker over trafikulykker også indgå i beslutningen om, hvor udstyret skal placeres, lyder det.