Birthe modtog uventet regning på 12.544 kroner: Havde en uge til at betale den

25/08/2024 10:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Birthe var i chok, da hun så den uventede regning.

Mest læste i dag

Mange forbrugere er vant til en gnidningsfri håndtering af deres betalinger via automatiske betalingssystemer som Betalingsservice.

Men for Birthe Leire fra Stubbekøbing blev denne tillid alvorligt udfordret, da hun modtog en uventet regning på 12.544 kroner og 96 øre fra sin tv-udbyder Norlys.

Birthe Leire var chokeret, da hun så det store beløb på regningen fra Norlys.

"Mit første indtryk var, at det måtte være en fejl. Det er en enormt stor regning, og sådan noget sender man ikke bare ud til kunder uden en forklaring," siger hun til TV 2 Øst.

Hun forsøgte at få klarhed ved at kontakte Norlys, men det gjorde hende blot mere forvirret. Det blev klart, at Norlys ikke havde opkrævet det korrekte beløb for hendes tv-abonnement i flere år, men årsagen til fejlen blev ikke forklaret på en tilfredsstillende måde.

Norlys indrømmer fejlen

Norlys erkender, at fejlen skyldes problemer i deres IT-system, som har påvirket 177 kunder i Stubbekøbing.

Ifølge Norlys’ pressechef blev fejlen først opdaget, da en kunde påpegede, at de ikke var blevet opkrævet korrekt.

Birthe Lejre har efterfølgende klaget over sagen til Norlys. Hun understreger, at hun ikke har noget imod at betale for den service, hun har modtaget, men det er håndteringen af sagen, der frustrerer hende: "Det er måden, det er blevet gjort på. Det er dårlig service, at man ikke får en forklaring, og at man kun får en uge til at betale det store beløb," siger hun.

Efter de mange klager har Norlys nu tilbudt de berørte kunder mulighed for at lave en afdragsordning, som en lille trøst til de mange kunder, der pludselig står over for store regninger.