Bankbøgerne i vækst: Så meget har hver dansker i gennemsnit på kontoen

12/05/2024 08:49

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Danskernes indlån er steget betydeligt i de seneste år, og har nået det højeste niveau nogensinde.

Mest læste i dag

Danske borgere oplever en stigende mængde penge på deres bankkonti, hvilket har ført til en fortsat vækst i de samlede indlån.

I de seneste år har indlånene i de danske husholdningers bankkonti konstant været på fremmarch, og hver måned har sat nye rekorder.

Marts måned viste endnu en stigning, idet indlånene fra private husholdninger i de danske banker voksede med 5,6 milliarder kroner, hvilket bragte det totale indlån op på 1.168 milliarder kroner.

Dette oplyser mediet Finans og tilføjer, at dette er det højeste niveau registreret nogensinde ifølge data fra Nationalbanken.

"Der står nærmest en kø af rekorder for danskernes bankopsparinger, og nu tilføjer vi endnu en til listen. Det er ret fantastisk, selvom det selvfølgelig er vigtigt at bemærke, at ikke alle danskere oplever denne form for økonomisk vækst," udtaler Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef hos Sampension, til Finans.

Siden årets begyndelse har der været en betydelig stigning i danskernes indlån, med en samlet tilvækst på 8,7 milliarder kroner. Over de sidste 12 måneder er indlånene steget med hele 73,9 milliarder kroner.

Med disse stigninger har det gennemsnitlige bankindestående for en voksen dansker også set en markant stigning. Nu har hver person over 18 år i gennemsnit 243.000 kroner på deres bankkonto.

Årsagerne til den stigende opsparing er mange, men ifølge Jeppe Juul Borre, cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, skyldes det primært stigende lønninger og en mærkbar stigning i beskæftigelsen.

Både hos Arbejdernes Landsbank og Sampension forventes det, at tallene fra april vil sætte endnu en rekord, hvilket understreger den klare tendens til, at danskerne har flere penge til rådighed.