Ekspert: Vi er tættere på flere restriktioner end genåbning

11/02/2021 11:46

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Vi er tættere på flere restriktioner end flere lempelser. Det mener forskeren fra Roskilde Universitet.

Dag efter dag kan vi i Danmark læse, hvordan det går den rette vej med coronasmitten i Danmark. Flere kommuner oplever færre smittede, og flere bliver udskrevet fra hospitalerne end der i øjeblikket bliver indlagt.

Det virker derfor til, at det går i den helt rigtige retning, men fortsat er vi ikke et sted, hvor der begynder at blive åbnet op for samfundet igen.

Det skal vi heller ikke regne med, vil komme til at ske lige foreløbigt, hvert fald ikke hvis man skal tro Viggo Andreasen, der er lektor og forsker ved Roskilde Universitet med speciale i matematisk epidemiologi.

Han fortæller nemlig til DR, at vi nok nærmere er der, hvor vi er tættere på flere restriktioner end færre restriktioner.

“Vi står i den situation, hvor vi er tættere på flere restriktioner end på færre restriktioner. Med det nuværende kontakttal, så ser vi ind i en ganske stor epidemi i slutningen af marts,” lyder det fra Viggo Andreasen til DR.

Det nuværende kontakttal på B117 er ifølge SSI på 0.99, men det tal kan altså ikke bruges, hvis man spørger Viggo Andreasen. Det er nemlig baseret på gamle tal.

Han har lavet sine egne beregninger, og ifølge dem er kontakttallet for B117 omkring 1.25 og 1.3, hvilket ifølge lektoren vil betyde, at der i slutningen af marts vil være en stor epidemi.