82-årig kvindes MasterCard 'var blevet misbrugt': Nu advarer politiet borgerne om denne finte

28/10/2023 09:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Kvinden havde fået et opkald.

Mest læste i dag

En 82-årig kvinde fra Næstved oplevede torsdag en uventet hændelse, da hun blev kontaktet af en person, der påstod at repræsentere hendes bank.

Den venlige mand, der hævdede at være 'Mads fra banken', informerede kvinden om, at der var blevet misbrugt en betydelig sum penge på hendes MasterCard.

Dette er angivet i en meddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

For at afhjælpe problemet blev hun bedt om at overdrage sit gamle kort til en chauffør, der ville komme og hente det. Som kompensation ville hun få et nyt kort leveret dagen efter.

Til trods for en vedvarende samtale med 'banken' udviste den 82-årige dog en bemærkelsesværdig skepsis og valgte at afstå fra at åbne døren, da der senere blev banket på. Politiet er nu involveret i efterforskningen af denne potentielle svindelsag.

Lokalpolitiet opfordrer alle borgere til at lære af den ældre kvindes beslutsomhed og råder til forsigtighed, når de modtager uventede telefonopkald. De fremhæver, at hverken banker, politi, kommunale myndigheder eller andre myndigheder ville anmode om personlige oplysninger, CPR-numre eller pinkoder via telefonopkald eller sms.

Det er vigtigt at indgå i en åben dialog med ældre familiemedlemmer eller pårørende, der måske ikke er lige så fortrolige med digitale kommunikationsformer.

Sikker Digitals hjemmeside findes også nyttige råd og information om online-sikkerhed.