700.000 danskere risikere stort skattesmæk

14/11/2020 19:50

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Har du arbejdet hjemmefra på grund af coronavirus? Og har du ikke justeret dit befordringsfradrag efter dette? I så fald risikerer du et skattesmæk.

Et stort antal danskere har været nødt til at arbejde hjemmefra under coronapandemien. 

Op mod 700.000 danskere opfordres af denne årsag af Skattestyrelsen til at tjekke deres aktuelle forskudsopgørelse. Her skal de justere deres befordringsfradrag, hvis de har arbejdet hjemmefra, for at undgå et skattesmæk. 

Det har Skattestyrelsen skrevet i en pressemeddelelse. 

Derfor risikeres et skattesmæk

Arbejder man hjemmefra, men får man ikke justeres sit befordringsfradrag, kan det blive en bekostelig affære. 

"For de danskere, der har et årligt befordringsfradrag på 40.000 kroner og derover, kan det blive til cirka 900 kroner i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til og fra arbejde," fortæller Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen, og følger op: 

"For man er ikke berettiget til befordringsfradrag, når man arbejder hjemmefra. Det kræver, at man har kørsel til og fra arbejde." 

Befordringsfradraget, der også er kendt som kørselsfradrag, bliver årligt brugt af omtrent 1,2 millioner danskere. 

Ud af denne gruppe personer, er der kun omtrent en halv million, der har justeret deres befordringsfradrag fra januar til oktober. Det er ensbetydende med, at der er 700.000 personer, der potentielt mangler at justere deres befordringsfradrag. 

Det er fortsat muligt at nå at ændre sin forskudsopgørelse fra i år, mens opgørelsen fra 2021 åbner den 17. november. 

Her opfordrer Skattestyrelsen til, at man overvejer, hvorvidt befordringsfradraget skal justeres, hvis man allerede nu er klar over, at man kommer til at arbejde hjemmefra.

Arbejdstagere er berettiget til befordringsfradrag for alle typer lønnet arbejde, hvis blot man har mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Det vil sige, at der skal være mindst 12 kilometer hver vej.

Retten til befordringsfradraget er desuden gældende, hvad enten man benytter bilen, toget, bussen eller sin cykel.