620.000 har installeret disse apps: Slet dem omgående

08/05/2023 17:52

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Smartphone-ejere advares mod skadelige apps, der kan tilmelde brugeren til betalingsabonnementer uden deres viden.

Mest læste i dag

Android-brugere anbefales at fjerne "skadelige" apps fra deres telefoner, som hemmeligt tilmelder dem betalte abonnementer.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky har opdaget 11 apps i Google Play Store, der har flotte designs og logoer, men som i virkeligheden er en ondsindet type malware kaldet Fleckpe.

Disse apps er primært relateret til foto- og videoredigering og har navne som Photo Effect Editor og Beauty Slimming Photo Editor.

Selvom de nu er fjernet fra Google Play, er de allerede installeret på over 620.000 enheder verden over og er blevet brugt til at tage brugernes penge uden tilladelse.

Apple-enheder er ikke berørt, da de bruger en anden app-butik, men tech-giganten har for nylig selv måttet udsende en sikkerhedsopdatering.

Ifølge Kaspersky distribueres denne særlige nye type malware som en trojansk hest – en tilsyneladende uskadelig software, der senere afslører sine ondsindede hensigter.

"Vi tager sikkerhed og privatlivskrav mod apps alvorligt, og hvis vi finder ud af, at en app har overtrådt vores politikker, tager vi hurtig handling." lyder det fra en talsperson fra Google, som det britiske medie MailOnline har talt med.

Kaspersky har udarbejdet en liste over de 11 apps' pakkenavne (koder) der entydigt identificerer hver enkelt på enheder og i Google Play Store.

Alle, der har de 11 apps installeret på deres telefon eller tablet, bør fjerne dem omgående, da de tilmelder brugerne en betalt abonnementsmulighed uden deres viden.

Herunder kan du se 'pakkenavnene', så du kan identificere, om du har en af de skadelige apps installeret.

com.impressionism.prozs.app

- com.picture.pictureframe

- com.beauty.slimming.pro

- com.beauty.camera.plus.photoeditor

- com.microclip.vodeoeditor

- com.gif.camera.editor

- com.apps.camera.photos

- com.toolbox.photoeditor 

- com.hd.h4ks.wallpaper

- com.draw.graffiti

- com.urox.opixe.nightcamreapro