50.000 underskrifter: Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsret

28/01/2021 11:17

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et borgerforslag om at stille Mette Frederiksen for en rigsret har nu nået de nødvendige 50.000 underskrifter. Forslaget skal derfor nu behandles på Christiansborg.

Det synes efterhånden længe siden, at Danmarks statsminister på et pressemøde offentliggjorde at alle danske mink skulle aflives. Minkene har længe være døde og borte, men sagen er alt andet end overstået.

De 50.023 borgere der mener at Mette Frederiksen skal i rigsretten, er utilfredse med håndteringen af minkaflivningerne og den manglende lovhjemmel til at disse.

Borgerforslaget kaldet ’Mette Frederiksen for en rigsret Nu’, har i beskrivelsen af forslaget redegjort hvorfor de mener statsministeren skal i retten.

”Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til at aflive sunde og raske mink inklusiv avlsdyr,” – Lyder det ifølge Ekstra Bladet.

Hele mink-sagen har allerede haft store konsekvenser, mest af alt for de mange minkavlere, men også på Christiansborg, hvor Mogens Jensen (S) mistede sin position som fødevareminister.  

Processen bliver lang, hvis Mette Frederiksen skal for en rigsret, men første skridt er nu taget, og ganske hurtigt. Borgerforslaget der blev oprettet så sent som den 8. januar, har på bare tre uger indsamlet underskrifter nok til at forslaget skal behandles på Christiansborg.

Nu skal partierne i Folketinget forholde sig til hvem der ønsker at fremsætte forslaget som et beslutningsforslag. Skulle nogle partier ønske at gå videre med borgerforslaget, skal dette gennemgå samme proces som alle andre beslutningsforslag, der fremstilles i Folketinget.